Ölüm raporu

Paralel örgütün medyası, Yarbay Ali Tatar'ı intihara götüren süreçle ilgili haberleri yalanlama yarışına girdi. Ancak paralel yapı polislerinin, dedikodulara dayanan ihbar mektubundan esinlenip iftira dolu bir rapor hazırladığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2014 Güncelleme 03 Ağustos 2014, 02:29
Ölüm raporu

İÇİNDEKİLER

Paralel medya, Yarbay Ali Tatar'ı intihara götüren süreçle ilgili haberi yalanlama yarışına girdi. Ancak casusluk suçundan tutuklanan polis müdürü Yurt Atayün'ün, Yarbay Ali Tatar (42) hakkında, kaynağı dedikodulara dayanan ihbar mektubundan esinlenerek, içeriği iftira dolu bir rapor hazırladığı ortaya çıktı.

TAKVİM
, Yarbay Ali Tatar'ı intihara götüren Yurt Atayün imzalı iftira raporuna ulaştı. Raporda, Silahlı Kuvvetler personelinin, memleketlerine ve inanışlarına göre nasıl fişlendiği gözler önüne serildi.

ASILSIZ İHBARLA LİNÇ
Dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, 23 Aralık 2009'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği üç sayfalık raporunu, ağırlıklı olarak, isimsiz bir ihbar mektubuna dayandırıdı.

İşte Atayün'ün raporuna giren ihbar mektubundaki o ifadeler... "Uzun yıllardır yüzbaşı Ali Tatar ve bu oluşumları yakından takip eden Deniz Lisesi İngilizce Öğretmeni Yüzbaşı Aykut Arslan, 'Burası Deniz Kuvvetleri değil Alevi kuvvetleri' demiştir. Bu kadrolaşmadan rahatsız olan üsteğmen Serdar Saldıroğlu 1999 yılında şöyle demiştir: 'PAP şubeye gidiyorum, orası bir alem. Herkes ya Alevi ya Sivaslı. Hepsi Ali Tatar'ın müridi' şeklindeki tespit ve değerlendirmelerde bulunduğu görülmüştür." "Dz. Astsubay Hazırlama Okulu'nda 21 Ekim 1999 tarihinde kantinde çayhanenin yanında, sol fikirli vatansever yüzbaşı Bekir Çıraksöz, Üsteğmen İsmet Deliktaş'tan açılınca, 'Bunlar silahlı kuvvetlere girebilecek adamlar değil ama Ali bunları almak için nasıl uğraştı, nasıl koşturdu. İsmet, Özlem, Aleattin... Alevi bunlar. Adamlar kadrolaşıyor' şeklinde konuşmuştur."



ZAMAN'I YALANLADI
Amirallere Suikast Davası'ndan yargılanırken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar'ın önceki gün yaptığı açıklamalar paralel yapının medya organlarını rahatsız etti. Zaman Gazetesi Ahmet Tatar'ın söylediği iddiasıyla dün, "Sabah gazetesi muhabiri benden polislere beddua edip, kötü söz söylememi bekledi" başlıklı haberi sayfalarına taşıdı. Kendisinin böyle bir şey söylemediğini, cemaat hakkında objektif olamaycağını belirten Tatar "Beni aradılar, benden habere karşın açıklama yapmamı istediler. Bu konularda konuşmak istemiyorum' Yurt Atayün'ün yaptığı operasyonlar ortada. Bir kumpas olduğunu hükümetin en yetkili ağzı söyledi. Olumsuz ifadeler kullanmamı istiyorlar. Kini, nefreti bir kenara bıraktık, adeletin tecelli etmesini bekliyoruz" dedi.

Erhan ÖZTÜRK