En baba acı

13 Mayıs günü Soma'da şehit düşen madencilerin yetim kalan 432 çocuğu Babalar Günü'nü mezarlıkta geçirdi. Baba hasreti ile yanıp tutuşan çocuklar el açıp dua ederken, gözyaşları da sel oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2014 Güncelleme 16 Haziran 2014, 04:14
En baba acı

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca çocuk dün babalarıyla birlikte Babalar Günü'nü kutlarken, Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında yetim kalan 432 çocuk mezarlıktaydı. Baba özlemiyle yanıp tutuşan çocuklar, kendilerine verilen oyuncakları mezarlara bırakırken gözyaşlarına da hakim olamadı. Maden kurbanlarından Uğur Çolak'ın 6 aylık oğlu Ulaş ile 21 aylık ağabeyi İsmail Ayaz da babaların mezarının başındaydı. Ne olduğunu anlayamayan Ulaş bebek anneannesinin kucağında sütünü içerken, küçük İsmail kendisine verilen oyuncaklarla oynadı.

'BABALAR GÜNÜMÜZ YOK'
Oğlunun mezarı başında duygusal anlar yaşayan baba İsmail Çolak, "Bizim için artık Babalar Günü yok" dedi. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı baba, gelmeden önce kaleme aldığı mektubu mezarın üzerine bıraktı. Acılı baba mektupta, şöyle yazdı: "Uğur'um. Bugün Babalar Günü oğlum. Bugün Babalar Günü'mü kutlayamayacaksın. Ben de senin Babalar Günü'nü kutlayamayacağım. Ne acı! Oğulların İsmail Ayaz ve Ulaş Bereket'i getirdim oğlum."

ZİYARETÇİ AKINI
Maden şehidi Kader Yıldırım'ı eşi Şengül ve çocukları 3 yaşındaki Eda ve 8 yaşındaki Onur'la birlikte ziyaret etti. Kader Yıldırım'ın annesi Elmas ve babası Nevzat da mezar başında dua okudu. Faciada mesai arkadaşı Bayram Erol'u kaybeden maden işçisi Yunus Öksüz de eşi ve iki çocuğuyla geldiği mezarlıkta arkadaşı için dua etti. İstanbul'daki bir çağrı merkezinde çalışan ve 50 arkadaşlarıyla birlikte topladığı paralarla aldığı oyuncakları, 500 kilometre yol kat ederek Soma'ya getiren 32 yaşındaki 1 çocuk babası İsmail Karakoç, 70 çocuğa oyuncakları dağıttı. Kızılay da, şehit madenci çocuklara oyuncak verdi.

FACİANIN İZLERİ DESTEKLE SİLİNECEK
Soma'daki facianın ardından hem şehit madencilerin yakınlarının, hem olaydan sağ kurtulanların, hem de başka madencilerin yararlanması için psikiyatri polikliniği kuruldu. İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, "Kınık ve Bergama'da iki tane özel psikiyatri polikliniği kurduk, her gün bir psikiyatristimiz var. Haftada 1 gün de çocuk psikiyatristi başvuranlara hizmet veriyor" dedi.

Ceyhan TORLAK