Ana ders

Demirtaş "Bazı aileler, eylem için para alıyor" dedi. Gözü yaşlı annelerden ise tokat gibi bir cevap geldi: Evlat para için satılır mı?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2014 Güncelleme 05 Haziran 2014, 03:01
Ana ders

İÇİNDEKİLER

Çocukları terör örgütünce kaçırılan aileler, Diyarbakır'da kenetlendi. 3 anne ile başlayan ve daha sonra 60'ın üzerinde annenin katılımıyla devam eden eylem, 21. gününe girdi. Konuyla ilgili konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise "Eylem yapan bazı aileler istihbarattan ücret alıyor" dedi. Bu açıklama, evlatlarına kavuşacakları günü bekleyen gözü yaşlı annelerin acısına tuz bastı. Ailelerden Demirtaş'a tepki yağdı. O annelerden biri de oğlu 2 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Erzurumlu Lütfiye Bozoğlu'ydu.

'OĞLUMU BULMADAN GİTMEM'
3 ineğini satıp soluğu Diyarbakır'da alan Bozoğlu, Demirtaş'a tepki gösterdi. Ana yüreğinden fışkıran sözleri ise tokat gibiydi: "Demirtaş bizi yanlış anlamış. Kimse para için buraya gelmedi. Kedi bile para için yavrusunu satmaz. Anneler nasıl satsın. Eylemi TV'den izleyince Diyarbakır'a geldim. Belki bu merhem benim yarama da iyi gelir diye. Oğlumu bulmadan gitmeyeceğim. Onu hayatımda istiyorum."