HSYK'nın hedefi Altınok

Turan Çolakkadı, Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Cemal Kara ile Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme kararı alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2014 Güncelleme 08 Ocak 2014, 01:26
HSYK’nın hedefi Altınok

İÇİNDEKİLER

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 17 Aralık Operasyonu için inceleme kararı verdi. Ahmet Hamsici'nin başkanlığında toplanan HSYK 3'ncü Dairesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 17 Aralık Operasyonu sırasında soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği ve bazı işlemlerin usulsüz yapıldığı iddialarını değerlendirdi.

REFERANDUM YORUMU
Daire toplantı sonunda, İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Savcılar Muammer Akkaş ve Cemal Kara ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme kararı aldı. Altınok hakkındaki karar "12 Eylül 2010 referandumu sonrası yapısı yenilenen HSYK, emniyet müdürünü vurdu" şeklinde yorumlandı. HSYK, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 161. Maddesi'ne atıfta bulunarak "En üst dereceli kolluk amirleri, hâkimlerin görevlerinden dolayı tabi oldukları yargılama usulüne tabi olduğunu" belirtti. Yargılanmalarının ancak HSYK kararı ile mümkün olabileceğini karara bağladı.