Organize işler

Mustafa Sarıgül ile 8 yıl önce CHP kurultayında yumrukladığı Ateş Ünal Erzen, Hüsamettin Özkan'ın evinde bir araya geldi. Barışma organizasyonunun başında ise İnan Kıraç vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2013 Güncelleme 24 Kasım 2013, 01:51
Organize işler

İÇİNDEKİLER

CHP'nin 29 Ocak 2005'teki 13. Olağanüstü Kurultayı günümüze kadar gelen bir çok olayın başladığı nokta olarak tarihe geçti. Deniz Baykal, Sargıül'ü geçerken, o gün tarihe 'kanlı kurultay' olarak geçti.

GAZETE PATRONU DA VAR
Sarıgül'ün CHP'den ihracı ile sonuçlanacak olaylarda hem delegeler hem de liderler birbirine girdi! Hafızalarda kalan görüntü ise Sarıgül'ün, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'i yumruklaması oldu. Aradan 8 yıl geçti. Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın en güçlü adayı olarak CHP'ye geri döndü. Bu dönüş sırasında tek isteği Ateş Ünal Erzen'in aday yapılmamasıydı. 8 yıllık öfke, böyle dillenirken devreye partinin ve camianın önde gelen isimlerinden İnan Kıraç girdi. Sarıgül ile Erzen'i barıştırmak istedi. Bunun için bir yemek düzenledi. Adres olarak da Bülent Ecevit'in hükümetinde Başbakan yardımcısı olan Hüsamettin Özkan'ın evi seçildi. Herkes, Özkan'ın Beykoz Konakları'ndaki villasına geldi. Geceye Sözcü Gazetesi'nin sahibi Ertuğrul Akbay ile CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın da katıldığı iddia edildi.

TEKRAR BULUŞACAĞIZ
Zirve sonunda kavgalı iki isim barıştı. Buluşmaya Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrılmaması dikkatleri çekerken bu zirve CHP'nin yeniden yapılandırılması olarak değerlendirildi. Erzen ise geceyle ilgili olarak "Hayatım boyunca kimseye karşı kin, nefret besleyen bir adam olmadım. İnan Kıraç, benim kıramayacağım insanların başında geliyor. Yıllar önce yaşanan tatsız bir olay oldu. Kamuoyuna farklı yansıdı bu durum. İnan Bey ve Sarıgül'le önümüzdeki günlerde yine buluşacağız" diye konuştu.

KIRAÇ'IN SEÇİM BAHSİ
İnan Kıraç 2011 seçimlerinde ilginç bir iddia ile gündeme gelmişti. Seçimler öncesinde Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, bir işadamının "Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere dayanarak; CHP'nin 12 Haziran seçiminden birinci parti olarak çıkacağını söylüyorum. Bu konuda sizinle bahse girerim. Kaybedersem de ne isterseniz alırım" dediğini yazmıştı. Seçim sonuçları bu tahminin tam aksi yönünde ortaya çıkınca ise Arcayürek bu ismi açıklayarak, iddianın sahibinin İnan Kıraç olduğunu belirtmişti.

AĞABABAM GELSE SÖKMEZ!
CHP'nin 2005'teki kurultayında sahne alan Deniz Baykal yolsuzluk dosyalarını göstererek Sarıgül'e yüklenmiş ve "Rüşvet virüsü CHP'ye kadar sızdı, cerahati patlatacağız' diye konuşmuştu. Sarıgül'ü destekleyen isimlere de seslenen Baykal "Senin ağababaların gelse sökmez" diyerek meydan okumuştu. Gerilen ortamda delegeler ve liderler birbirine girmiş ve sandalyeler havada uçmuştu.