Büyük Abi yakalandı

Yeniden görülen Dink davasında aranan Erhan Tuncel önceki gün önemli iddialarda bulundu. "Ergenekon üstü bir yapılanma var" diyen Dink cinayetinin 'Büyük Abi'si ertesi gün yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2013 Güncelleme 24 Ekim 2013, 00:00
Büyük Abi yakalandı

İÇİNDEKİLER

Erhan Tuncel'in adı ilk olarak Hrant Dink cinayeti ile duyulmuştu. Polise muhbirlik yaptığı söylenen Tuncel, iddiasına göre Yasin Hayal ve Ogün Samast'ın, Dink'i vuracağını defalarca Trabzon emniyetine bildirmişti. Yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda ise Tuncel Dink cinayetinden beraat etti.

EŞOFMANLARLA YÜRÜYÜŞTEYDİ
Ancak Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili dava Yargıtay tarafından bozulunca, 17 Eylül'de yeniden görülmeye başlandı. Erhan Tuncel yakalama kararının çıktığı duruşmaya hastaneden aldığı 1 günlük raporu gerekçe göstererek katılmadı. Ardından da kendisinden haber alınamadı. Dün ise Tuncel bir gazeteye röportaj vererek "Trabzon Jandarması'nın bu davada irdelenmesi lazım. Bu iş Ergenekon üstü bir yapının işi" dedi. Bu arada ise İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Tuncel'i yakalamak için harekete geçti. Tuncel'in bir kişi ile bağlantı kurduğu ihbarı üzerine takibe alınan bu kişi, ekipleri Tuncel'e götürdü. Dün 16.30 sıralarında Büyükçekmece Kumburgaz Celaliye Mahallesi 18 Mart Caddesi üzerinde, eşofmanlı bir halde yürüyüş yapan Tuncel yakalanarak gözaltına alındı.

BENİM İÇİN ŞEREFTİR
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Erhan Tuncel'in bugün İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edileceği öğrenildi. Tuncel emniyet girişinde basın mensuplarına, "Memlekete hizmet etmenin bedeli budur, Adnan Menderes'in idam edildiği gün tutuklandık. Bu bizim için şereftir" diye bağırdı.

ERGENEKON ÜSTÜ BİR YAPILANMA VAR
38 gündür aranan Erhan Tuncel dün bir gazeteye önemli iddilarda bulunduğu bir röportaj vermişti. Dink cinayetinin Büyük Abi'si röportajda "Kaçmıyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kapsamlı bir dilekçe ile yeni savunmamı hazırlıyorum. 15 gün içinde bitirmeyi düşünüyorum. Tamamladıktan sonra hemen teslim olacağım. Savunmamda irtibatlı olduğum Trabzon polisi ile ilgili bilgiler vereceğim. Mahkemeye Emniyet Yardımcı İstihbarat Elemanı olma sürecimle ilgili belgeler sunacağım. Trabzon Jandarması'nın bu davada irdelenmesi lazım. Cinayetteki rolleri büyük. Bu iş Ergenekon üstü bir yapının işi. 'Erhan Tuncel eşittir Hrant Dink cinayeti' tablosu tamamen yanlıştır. Bu cinayetin devlet ile ilgisi yok" diye konuştu.