Çorba çok tuzlu geldi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yaz tatilini geçirmek için gittiği Bodrum'daki restoranda bir tas çorba için 70 TL istenince, sert tepki gösterdi: Bu kadarı da ayıp olmuyor mu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2013 Güncelleme 15 Ağustos 2013, 00:58
Çorba çok tuzlu geldi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, tatilini geçirdiği Bodrum'da gittiği bir restoranda çılgına döndü. Kardeşi Ümit Orman ve kızları ile yenen yemek sonrası çorba için 70 TL istenince, Orman isyan etti. Başkanın kardeşi, "Bir çorbaya 70 lira istemek insafsızlık. İnsanlar neden Yunan adalarına kaçıyor şimdi daha iyi anlıyorum" dedi.

YAPTIĞINIZ DOĞRU MU
Restoran sahibi, fiyatlarının böyle olduğunu ve kimseyi zorla restorana çağırmadıklarını söyledi. Bu sözler üzerine Fikret Orman da, "Bir çorba için istediğiniz bu rakam sizce doğru mu? Çorba fiyatının bu kadar pahalı olduğunu gösteren fiyat listesini de görmedik. Bu kadarı da ayıp" diyerek tepki gösterdi. Bodrum ve Çeşme'deki mekanlar daha önce de yüksek fiyatlarıyla gündeme gelmişti. İlk olarak geçen sene 50 liralık lahmacun haberi gündeme oturmuştu.

26 TL'YE TOST
Aynı mekanda bu sene ise 1 lahmacun ve 1 ayranın fiyatı 64 lira olarak belirlendi. Ayrıca bir tabak mantı da tam 95 lira. Bölgede bulunan beach'lerdeki fiyat politikası da çok tartışıldı. Bazı plajlarda tek bir tostun fiyatı 26 lirayı, bir şişe içkinin fiyatı ise bin 50 lirayı buldu. Bu mekanlara giriş ücretlerinin ise 30 lira ile 125 lira arasında değiştiği belirtildi.

BİR TOP 12 TL
Bodrum'da Beyaz türkler'in mekanında da dondurma fiyatları şaşkına çevirdi. Bir top dondurmanın 12 TL'ye kadar çıktığı Bodrum'da jet sosyete de fiyatları eleştirdi. Dondurmanın kilosunun 250 liraya geldiği dondurmacılar ise kendilerini savundu: Yılda birkaç ay para kazanıyo-ruz. Dondurmamızın kaliteli olması nedeniyle pahalı satıyoruz.

TATiLCiLER iSYAN ETTi

Bodrum'daki tatilciler, restoranların pahalı fiyat politikasına tepki gösterdi. Birçok tatilci, sosyal paylaşım sitelerinde bu fiyatlara tepki gösterdi:
Resmen hırsızlık yapıyorlar. Birçoğu fatura bile kesmiyor.
Fiyat politikamız bu diyerek hırsızlıklarını savunuyorlar.
Bir tost için 26 TL ödedim. 'İçinde ne altın mı var' dedim. 'Hayır kaşar var' dediler. Yazıklar olsun.
Bu kadar hırsızlık olur mu? Yılda 3 ay çalışıyoruz. Fiyatlarımız bu" diyorlar...