Hayat koş

Milli atlet Binnaz vücuduna yayılan iltihap sonucu İngiltere'de fenalaştı. Yoğun bakımda uyutuldu. İngiliz doktorlar, durumu ciddi olduğu için sporcunun Türkiye'ye nakline izin vermedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2013 Güncelleme 25 Haziran 2013, 00:46
Hayat koş

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin Gateshead kentinde yapılan "Avrupa Takımlar Şampiyonası"nda, Atletizm Milli takımından üzücü haber geldi. Milli takımla birlikte şampiyonada bulunan atlet Binnaz Uslu, geçtiğimiz Cumartesi gecesi yarış sonrasında aniden fenalaştı. Ülser iltihaplanması sonucu akciğer ve böbreklerinin zarar gördüğü öğrenilen Binnaz Uslu, Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Uslu'nun yoğun bakımda uyutulduğu ve solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Atletizm Federasyonu Koordinatörü Muharrem Or, "Uslu'nun karın boşluğunda midenin altındaki iltihaplamadan kaynaklanan bir sıvı birikmiş. Bu sıvı tüm karın boşluğuna yayılarak akciğer, karaciğer, kalp ve böbreğine zarar veriyor. Vücuda yeterli oksijen pompalanamadığından Binnaz Uslu solunum cihazına bağlı olarak tedavi ediliyor" dedi.

'DURUMU ÇOK CİDDİ'
Muharrem Or, İngiliz doktorların "durumu çok ciddi olduğu için" hastanın Türkiye'ye nakline izin vermediğini de söyledi. Uslu'nun vücudundaki iltihap kurutulana kadar tedavisine İngiltere'de devam edileceği açıklandı. Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker ise milli sporcunun yoğun bakımda uyutulmaya devam edildiğini söyledi.

ABLASI İNGİLTERE YOLCUSU
İngiltere'deki sporcu kafilemiz dün Türkiye'ye döndü. Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Ergüder Uzun ise İngiltere'de Binnaz Uslu'nun yanında kaldı. Yoğun bakımdaki milli atletimizin ablasının İngiltere'ye gidebilmesi için gerekli işlemler başlatıldı.

KARİYERİ
Altın madalya sahibi 28 yaşındaki Binnaz Uslu, çeşitli şampiyonalarda orta mesafe koşucusu olarak Türkiye'yi temsil etti. 2005'te İspanya'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'na katıldı ve 800 metrede bronz madalya almaya hak kazandı. 2000-2005 yılları arasında Fenerbahçe'de spor yapan Uslu, 2005 yılından beri ENKA formasıyla mücadele ediyor.