Soru'şturma!

Çeçen asıllı Medet Ünlü, katledildi. Şüpheli Ruslan Kemal'di. Ancak bu şahıs gözaltına alınıp salıverildi. Sonra da asıl katilin "Dayı Murat" lakaplı Murat Aluç olduğu kaydedildi. Azmettiricinin ise Ruslan Kemal olduğu öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2013 Güncelleme 28 Mayıs 2013, 02:25
Soru’şturma!

İÇİNDEKİLER

Türkiye geçen hafta derin bir ölümle çalkalandı. Çeçen direnişinin simge isimlerinden işadamı Medet Ünlü, Ankara'daki işyerinde öldürüldü. Ekipler, katili bulmak için düğmeye bastı. Eldeki ilk delil, Ünlü'nün ajandasıydı. İddiaya göre ajandadan yola çıkan polis, katilin Ruslan Kemal olabileği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Zira aynı zamanda Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti'nin Fahri Konsolosu olan Ünlü'nün ajandasında şifreli bir şekilde Ruslan Kemal'in ismi yazıyordu. Ünlü'nün işyeri kamerasına yansıyan görüntülerdeki kişinin de Ruslan Kemal olduğu belirtildi. Ancak polis, Ruslan Kemal'i cinayetten bir gün sonra İstanbul'da, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Çeçenistan'a gitmek üzereyken yakaladı.

SORGULANDI AMA...
Gözaltına aldı, sorguladı ama serbest bıraktı. Ardından kamera görüntülerindeki söz konusu kişinin "Dayı Murat" lakaplı Murat Aluç olduğu belirtildi. Aluç'un Ünlü'yü öldürdüğü sonra da kendisine yardım eden Ömer adlı kişiyle kaçtığı açıklandı. Polis, çeteden sabıkası bulunan ve İstanbul Kağıthane'deki kahvehanelerde vakit öldüren Aluç'un peşine düştü. İşte bu noktada oklar yine Ruslan Kemal'e döndü.

GÖRÜŞMÜŞLER
Ekipler, Aluç ile Ruslan Kemal'in tam 3 kez yüz yüze görüştüğünü belirledi. Bunun üzerine polis cinayeti Ruslan Kemal'in azmettirdiğini kaydetti. Ruslan Kemal'in, Aluç'u para karşılığı tuttuğu belirlendi. Şimdi ekipler gözaltına alıp serbest bıraktıkları Ruslan Kemal ile Murat Aluç'u arıyor.

YARDIMCISI YAKALANDI
Çeteden sabıkası bulunan Murat Aluç, Ünlü'nün işyerine girerken böyle görüntülendi. İlk etapta bu kişinin Ruslan Kemal olduğu söylendi. Ancak görüntüdeki kişi Aluç'tu. Bu arada Aluç'a yardım eden Ömer Y., İstanbul Kağıthane'de gözaltına alındı.

* Çeçen Asıllı Ünlü, Çeçenya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'a yönelik eleştirileri ile dikkat çekiyordu. Ünlü son olarak Boston'daki saldırıların arkasında Kadirov'un olabileceğini söylemişti. Bombacı olarak gösterilen 2 kardeşin ise kurban olarak seçildiğini öne sürmüştü.


NAZiF KARAMAN