İs'park yapılamaz

İSPARK, evinin önüne park edenlere ceza kesti. Moda'da oturan bir vatandaşa, 15 bin 900 TL'lik 'park borcu' gönderildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2013 Güncelleme 28 Mayıs 2013, 03:04
İs’park yapılamaz

İÇİNDEKİLER

İstanbul Moda'da oturan bir kadının başına gelenler, şaşkınlık yarattı. Otomobilini sürekli oturduğu sokağa park eden kadın, İSPARK'tan kendine gelen 15 bin 900 TL'lik park borcu sonrasında avukatını devreye soktu. Gönderilen yazının bulunduğu zarfa farklı günlerde çekilen yüzlerce fotoğraf konuldu.

İSTANBULLU' YA HAKSIZLIK
Ödemenin 7 gün içinde yapılmaması halinde, yasal işlem başlatacağını belirten İSPARK yetkilileri, bu gibi durumlarda kişinin ceza işlemi yapılan sokakta oturması halinde indirim yapılacağını belirtti. Vatandaşlar, "Evimizin önüne par ettiğimiz otomobil için ceza ödüyoruz" isyanında bulundu. Bu ve buna benzer sorunlar had safhaya çıkması sonrasında İSPARK yazılı bir açıklama yapmak zorunda kaldı. İşte o açıklamadan bir bölüm: Kurumumuz tarafından otopark borçlarının ödenmesi ile ilgili başlatılan uygulama bir ceza değil sadece kamu adına borçların tahsiline yönelik. Aksi halde otopark ücretlerini ödeyen binlerce İstanbullu'ya haksızlık yapılmış olacaktır. İSPARK'ın işletmecilik yaptığı alanlarda ikamet eden ev sakinlerinden akşam 18.00'den sabah 09.00'a kadar ücret alınmamaktadır. Yine aynı şekilde otopark alanları üzerinde bulunan ev sakinleri ve iş yerleri kurumumuza başvurmaları halinde indirimli esnaf ve ev sakini tarifesinden yararlandırılmaktadır. Kurum olarak ilgili yasanın gerekliliklerini yerine getirmek zorundadır.