Çöpün fizikçisi!

Bir türlü atanamayan fizik öğretmeni, çareyi çöp toplamakta buldu. Gecekonduda yaşayan Ramazan öğretmen; eşinin, 4 çocuğunun, annebabasının ve kardeşinin rızkını çöpten çıkarıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2013 Güncelleme 06 Mayıs 2013, 01:51
Çöpün fizikçisi!

İÇİNDEKİLER

Yıllarca okuyup dirsek çürüttükten sonra işsizler kervanına katılan öğretmen Ramazan Gezer, ekmeğini çöpten çıkarıyor. Malatya İnönü Üniversitesi Fizik Bölümü'nde mezun olan ayrıca master yapan Ramazan Gezer, atanamayınca önce dershanede, sonra balıkçıda çalıştı şimdi ise çöpten ekmeğini kazanıyor.

KPSS'DE KAZANIYORUM
1997 yılında üniversiteyi kazandığını, ailesinin imkanı olmadığı için burslu okuduğunu söyleyen Gezer, "Öğretmen olmak istedim. O zaman atanmak için KPSS şartı yoktu" dedi. Sonra fizik öğretmenliği için formasyon getirildiğini belirten Gezer, şöyle konuştu: "Öğretmen olabilmek için yüksek lisans yaparak formasyon hakkı kazandım. Her yıl KPSS'ye giriyorum, 80'den aşağı puan almadım ama atanmıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda fizik öğretmenine ihtiyaç yok diye alım yapmıyor." Mezun olduktan sonra memleketi Adıyaman'da bir dershanede çalışan, evlenip çocukları olunca 500 TL ile geçinemeyip balıkçılık yapan, ardından Ankara'ya göç eden öğretmen Ramazan, şimdi Balgat'ta bir gecekonduda, 4 çocuğu, anne-babası ve kardeşine çöpten topladığı kağıt-plastik atıklarla bakıyor. "Kazandığım para ile ancak kiramı, faturalarımı ödüyorum" diyen Gezer, "2 çocuğum okula gidiyor. Ben okudum bir şey olmadı onlar inşallah olurlar" diye konuştu.

ÇÖPÇÜLER KOOPERATİFİ KURACAK
Topladığı atıkları aracıya kilosunu 50 kuruşa verdiğini söyleyen Ramazan Gezer, "Onlar da kilosunu 1 dolardan satıyor" dedi. Gezer, bir kooperatif kurarak aracıları ortadan kaldıracağını belirtti.




Safure CANTÜRK