Nazar değmesin

Mucizenin adı Derya oldu. Kadavradan rahim naklinin ardından Derya Sert hamile kalarak tıp literatürüne girdi. TAKVİM'e konuşan Prof. Dr. Ömer Özkan, 'Çok mutluyum, aman nazar değmesin' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2013 Güncelleme 13 Nisan 2013, 02:23
Nazar değmesin

İÇİNDEKİLER

TIP dünyasının ve rahmi olmayan kadınların umutla beklediği müjdeli haber geldi. Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli gebelikle sonuçlandı. Şimdi gözler bebeğin doğumunda. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 1.5 yıl önce Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından dünyada ilk kez rahim nakli yapılan 22 yaşındaki Derya Sert hamile kaldı.

TAM 1.5 YILDIR BEKLENİYORDU
Prof. Dr. Özkan tarafından 10 gün önce Derya'ya embriyo transferi yapıldı. Tıp literatürüne geçecek haber, embriyonun tutunup tutunmadığını gösteren test sonucuyla geldi. Beta HCG adlı test, embriyonun rahme tutunduğunu ve Derya'nın hamile olduğunu gösterdi. Mucizeyi haber alan, başarının mimarı Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibi sevinçten havalara uçtu. 1.5 yıldır bu anı bekleyen Prof. Dr. Özkan, TAKVİM'e şu açıklamayı yaptı:

BEBEKLE BİRLİKTE RAHİM ALINACAK
"Her şey çok güzel gidiyor. Sonuçlar pozitif. Nazar değecek diye fazla konuşmak istemiyorum. Nazardan korkuyorum. Gebelik süreci çok önemli. Derya'ya çok iyi bakılıyor. Eğer her şey bugünkü gibi normal giderse bebek, 32 haftalık olduğunda yani 30 hafta sonra (7.5 aylık) sezaryenle doğacak. Nakledilen rahim de bebekle birlikte geri alınacak. Böylece Derya nakilden dolayı kullanmak zorunda olduğu ilaçları kullanmayacak ve bebeğini rahatlıkla emzirebilecek. "

ADI AKDENİZ KONULABİLİR
TIP literatürüne geçen mucizenin mimarları, Derya-Mustafa Sert çiftinden, dünyaya geldiğinde bebeğe Akdeniz adını koymalarını isteyecek. 'İlk'lere imza atan ekibin bu isteğini çiftin kırmayacağı, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın adını da bebeklerine verebileceği belirtiliyor.

SAKIN İKİZ OLMASIN
Annelik heyecanı yaşayan Derya Sert, Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Münire Erman Akar (solda) ile objektif karşısına geçti. Prof. Dr. Akar, risk taşıdığı için ikiz bebek olmasını istemediklerini söyledi.

İLK DUYDUĞU AN
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, müjdeyi yazılı açıklama ile verdi. Mucizeye imza atan ekip, açıklama yapıldığı saatte öğle yemeğindeydi. Prof. Dr. Özkan'ın yüzü iyi haberi duyduğu an mutlulukla aydınlandı. Mekandaki yerli-yabancı gazeteciler de bu sevince ortak oldu.


HÜSNİYE ORAL