TIRlattık

TIR, bariyerlere çarpıp metrobüs yoluna girdi. Yolcular ölmekten saniyelerle kurtuldu. Trafik kilitlendi. Çileden çıkan vatandaşlar ise 'Tabana kuvvet' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2013 Güncelleme 27 Mart 2013, 00:00
TIRlattık

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un trafik yükünü hafifletmesi için hizmete açılan metrobüs hattı, TIR yüzünden felç oldu. Sürücüleri ve vatandaşları isyan ettiren olay, dün sabah yaşandı. Küçükçekmece Avcılar istikametinde ilerleyen TIR şoförü Fuat Demir, ıslak yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. TIR, ilk olarak yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Bariyerleri geçen TIR daha sonra metrobüs yoluna girdi. İçinde onlarca yolcusu bulunan otobüsün, 2 saniye önce aracın yanından geçmesi ise faciayı önledi. Kazada, TIR şoförü Fuat Demir elinden hafif şekilde yaralandı. Olay yerine ambulans ve itfaiye sevk edildi. Kaza nedeniyle metrobüs seferleri durdu. D-100 Yolu'nda ise uzun araç kuyruğu oluştu.

DURAKTA MAHSUR KALDILAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bariyerlere çarpan TIR'ı kaldırmak için uzun süre uğraştı. TIR, yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu metrobüs yolundan kaldırıldı. TIR'ın kaldırılmasının ardından metrobüs seferleri yeniden başladı. Bu arada, sabah işe gitmek için metrobüsü kullanan vatandaşlar ise duraklarda mahsur kaldı. Metrobüs seferleri aksayınca çok sayıda vatandaş metrobüs yolunda yaya yürüdü.


Deniz DERİN - Fatih ULAŞ