Kitap kurtları

Uyanıklar korsanın kitabını yazdı. Bazı yayınevleri, Bursa'daki TÜYAP Fuarı'nda bandrolsüz eser sattı. Bunlar arasında Ayşe Kulin'in romanları da vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mart 2013 Güncelleme 20 Mart 2013, 00:00
Kitap kurtları

İÇİNDEKİLER

Bursa TÜYAP 11. Kitap Fuarı, geçtiğimiz hafta başladı. Kitapseverler, sevdikleri yazarların eserlerini almak için fuara aktı. Ancak bazı uyanıklar, korsan satışa geçince polis düğmeye bastı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, bir ihbar üzerine harekete geçti. Bursa TÜYAP 11. Kitap Fuarı'na baskın düzenledi. Ancak bu sırada ekipler, şok geçirdi. Zira, kitaplar, kitabına uygun basılmıştı. Ama hiçbirinin bandrolü yoktu.

BASIM DOĞRU, SATIŞ YANLIŞ
Yani kitapların basımı kanuna uygun, ama satışı yasalara aykırıydı. Denetimlerde bin 387 adet bandrolsüz kitap ve 106 adet usulsüz bandrol kullanılan bandrollü kitap ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak 5 kişi hakkında 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet etmek suçlarından soruşturma başlatıldı. İncelemeler sonunda bandrolsüz satılan eserler arasında ünlü yazarların kitaplarının bulunduğu da anlaşıldı. O yazarlardan biri de Ayşe Kulin'di. Kulin'in çok sayıda eserinin bandrolsüz olarak satıldığı belirlendi.