Don Juan!

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Bodrum'daki otelini isteyen Ahmet Karaçöl'ün teklifini kabul etmedi. İşadamı '20 köylüyü tesisinde donla denize sokarım' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2013 Güncelleme 16 Mart 2013, 00:20
Don Juan!

İÇİNDEKİLER

Nerden başlasam nasıl anlatsam dizeleriyle şiirlik haller edindi. Büyükşehirden kaçmak isteyenlerin birinci tercihiydi. Ancak "Beyaz Türkler"in tatil cenneti bu kez bir otel kavgasıyla gündeme geldi. Kadın Girişimciler Derneği Başkanı (KAGİDER) Gülden Türktan ile ortakları, Bodrum'un Gündoğan beldesinde Gliss Hotel & Spa adlı bir tesis açtı. Taşı toprağı altın olan Bodrum, başka girişimcilerin de iştahını kabarttı. Avrasya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karaçöl, otelin çevresindeki 40 dönümlük araziyi satın aldı. Bunun için 13.7 milyon TL harcadı. Karaçöl, söz konusu araziye lüks konutlar yapacaktı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. İddiaya göre Karaçöl, Türktan'a ait olan oteli de almak istedi.

TEHDİT EDİYOR
...
Ancak Türktan bunu kabul etmedi. Ret cevabı üzerine Karaçöl'ün otelin etrafını yaktığı öne sürüldü. Hatta otelin yollarını taşla kapattığı belirtildi. Türktan, "Bizi sürekli tehdit ediyor. Son olarak da 'Kadın başına bana karşı duramazsınız. 20 köylüyü getirir buradan donları ile denize sokarım' dedi. Biz de savcılığa başvurduk..." dedi.

'YOLU TAŞLA KAPATTI'
Türktan, Ahmet Karaçöl'ün işçilerinin otelin yolunu taşla ve molozla kapattığını söyledi.

* Gülden Türktan ise Karaçöl'ün "otel ruhsatsız" iddiasına tepki gösterdi. Türktan, "Belediye ile davamız var. Çevre Bakanlığı'na başvurduk. Henüz iskanımız yok" diyerek hukuksal mücadelelerinin sürdüğünü söyledi.

KARAÇÖL: RUHSATI YOK
Karaçöl, Türktan'ın sahibi olduğu otelin ruhsatı ve iskânının bulunmadığını söyledi. Şöyle devam etti: "Vatandaşın kullanımına açık olan sahil şeridini bile otele dahil ettiler. Halka açık sahili başka kimseye kullandırmıyorlar. Belediye ruhsatsız olduğu gerekçesiyle otel hakkında yıkım kararı aldı."