Zeki operasyon

Zeki G. adlı suikastçı İstanbul'da yakalandı. Bazı BDP'li vekiller ile Osman Baydemir'e saldırı planı yaptığını açıkladı. Zanlı, cezadan kurtulmak için de şizofren hastası olduğuna dair bir rapor alacaktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2013 Güncelleme 25 Şubat 2013, 00:00
Zeki operasyon

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde BDP'li vekillere yönelik bir suikast planını ortaya çıkardı. Bir ihbar üzerine araştırmalarını derinleştiren ekipler, Zeki G. isimli şahsı yakaladı. Zanlı sorgusunda planını itiraf etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile bazı BDP'li milletvekillerine yönelik suikast hazırlığı içerisinde olduğunu söyledi.

ÖNCE HASTANE SONRA TETİK
Şahsın ceza almamak için suikastlardan önce şizofren olduğuna dair rapor ayarlamaya çalıştığı belirlendi. Zeki G. planına göre önce raporu alacak sonra suikastlara girişecekti. Polisin şahsın durumu ile ilgili savcılığa bilgi vermesi üzerine soruşturma başlatıldı. Dosya İstanbul Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık, şahsın herhangi bir terör bağlantısını bulamayınca görevsizlik kararı vererek dosyayı genel yetkili savcılığa iletti. Genel yetkili savcılık ise soruşturmayı halen devam ettiriyor.

KİTAP YAZMIŞ
Öte yandan Zeki G. isimli şahsın "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" ismiyle bir kitap yazdığı ve kitabını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra MHP'li vekillere gönderdiği öğrenildi.