Skandal muayene

Genç kız cinsel istismar mağduruydu. Adli Tıp'a gitti. Doktor ise muayenede iki parmağını birden kullandı. Durum o kadar rahatsız ediciydi ki, olaya şahit olan hemşire doktoru şikayet etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2013 Güncelleme 22 Şubat 2013, 03:48
Skandal muayene

İÇİNDEKİLER

Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığında, cinsel istismar ve cinsel saldırı mağduru kızların muayenesini yapan Uzman Doktor L.E'nin, parmaklarını kullanarak kızlık muayenesi yaptığı iddiası şok etkisi yaptı Doktor L.E'nin parmaklarını kullanarak muayene yaptığını ihbar edenin ise muayene sırasında ona eşlik eden hemşire D. S.'nin olması ise Adli Tıp Kurumu'nu iyice karıştırdı. Olayın ortaya çıkması üzerine soruşturmayı yürütenlere ifade veren Uzman Doktor L.E, kızlık zarını parmakla muayene ettiğini ve bunun normal bir muayene olduğunu, hekimlerin karşısındaki kişiye zarar vermeden gerekli gördükleri muayene teknikleri kullanabileceğini belirterek, "Bunlar bilinen muayene şekilleridir ve suç teşkil etmez" dedi. Mağdur olarak ifadelerine başvurulan ve Uzman Doktor L.E. tarafından muayene edildikleri belirlenen S.N.K, erkek doktorun parmağıyla muayene ettiğini, muayenenin normal olmadığını ise sonradan öğrendiğini söylerken "Orada yaşadığım sıkıntıları başka kızların yaşamasını istemiyorum. Utanç verici durum. Bu yüzden beni parmakla muayene eden doktorun bulunmasını istiyorum. Diğer arkadaşlarımın da aynı şekilde muayene olmasını istemiyorum" dedi. S.N.K'nin annesi B.Y. de kızını doktorun parmak atarak muayene ettiğini sonradan öğrendiği belirtip, "Bir anne olarak bunları duyunca şok oldum. Biz kendimizi doktorlara emanet edemeyecek miyiz? Kızımın bunları yazmasına ve anlatmasına da bu yüzden izin verdim" dedi.

KINAMA CEZASI BİLE VERİLEMEDİ
Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığı ise disiplin soruşturmasını tamamlayarak, Doktor L.E'nin kızlık zarının kontrolü sırasında zardan içeri doğru parmağını sokmasının bilinen kızlık zarı muayenesi yöntemlerinden olmadığı bu nedenle doktorun davranışının kusurlu olduğu ve hakkında disiplin cezası verilmesi gerektiği belirtildi. L.E. hakkında kınama cezası verildi ama yönetmelikte gereği bu cezanın verilemeyeceği için İzmir İdare Mahkemesi bu kararı bozdu. Soruşturma ise halen devam etmekte.

HEMŞİREYE DAVA AÇTI

Konuyla ilgili ifade veren ve bu duruma başka arkadaşlarının da tanık olduğunu söyleyen hemşire D.S. "Doktorun parmaklarını kızın organına sokması üzerine çok rahatsız oldum. Onu uyardım ama devam etti. Vatandaşlık görevimi yaptım. Durumu yetkililere anlattım" dedi. Doktor L.E ise hemşire D. S.'ye karşı İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı. Uzman Doktor L.E, söylenenlerin iftira olduğunu belirtirken "Kendisi bir doktor değil. Muayeneye doktor karar verir. Onun bu suçlaması nedeniyle bana artık benzer görevler vermiyorlar. Zor durumda kaldım' diye konuştu.

ALİ EYCE