Kadının yüzü yok

14 yaşında hiç tanımadığı bir adamla evlenmek zorunda kaldı. Mutluluk yerine dayakla karşılaştı. Üstüne bir de kezzapla yüzü yakıldı. Ama Rojda'yı acıtan dava, takipsizlikle sonuçlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2013 Güncelleme 16 Şubat 2013, 02:53
Kadının yüzü yok

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da yaşayan Rojda K. (22), 14 yaşında görücü usulü ile evlendirildi. Daha önce hiç tanımadığı Ali K. adlı adamla yeni bir hayata başladı. Ancak bu hayat Rojda'ya acı getirdi. Genç kadın her gün eşinden şiddet gördü. Rojda'yı mutlu eden tek şey, dünyaya gelen 2 bebeğiydi. Ama bu da öfkeli adamın şiddetine engel değildi. Her gün dayak yiyen Rojda, 2 yıl önce baba evine gitti.

PARKTA DEHŞET...
Eşinden kaçan acılı kadın, çocuklarını görmek için onunla parkta buluşmak üzere sözleşti. Rojda K. parkta beklediği sırada yanına yaklaşan kişi 'Biraz serinlersin' diyerek, pet şişedeki asiti genç kadının yüzüne attı. Rojda'nın yüzü, boynu ve kolları yandı.

KORUMA KARARI KALDIRILDI
Emniyet'te gösterilen fotoğraflardan Servet Ç.'yi teşhis eden kadın, 'Asiti döken buydu' dedi. Rojda K., eşinden tehdit aldığını, Servet Ç.'yi eşinin azmettirmiş olabileceğini anlattı. "Eşim Ali daha önce de kardeşini arayarak yüzüme kezzap dökmesini istemiş" iddiasında bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler ise suçlamaları reddetti. 2 yıllık soruşturmada "failleri bulamadığı" için iki şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyla koruma altına alınan kadın hakkındaki koruma kararı da kaldırıldı.

* * *
BOŞANMAK ÖLÜMDEN ZOR
Adana'da yaşayan Tülay Ş., eşinden boşanmak için dava açtı. Ancak Yargıtay, kadının yaşadığı şu olayları boşanmak için yeterli görmedi: Kocası ve arkadaşlarınca kaçırıldı. Ayrıca karısının başkalarıyla ilişkisi olduğunu yaydı. Koca, küfür edip Tülay'ı baba evine bıraktı, sonra geri aldı. Karısına porno CD'ler izletip gördüklerini uygulaması için zorladı.

ÖZGÜR CEBE - Ersan ATAR