Büyük ince'lik

215 kiloluk Kirami Elmalı, mide katlama ameliyatı geçirdi. Düzenli beslenerek 1 yılda tam 115 kilo verdi. Adeta başka biri haline geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2013 Güncelleme 07 Şubat 2013, 00:59
Büyük ince’lik

İÇİNDEKİLER

Hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenme, obeziteye davetiye çıkarttı. Türkiye'de tam 20 milyon obez hastanın bulunduğu açıklandı. Bunlardan biri de Tokat'ın Niksar İlçesi'nde yaşayan Kirami Elmalı (27) oldu. 4 yaşından itibaren hızla kilo almaya başlayan Elmalı, aşırı derecede yemek yiyor, doymak nedir bilmiyordu.

DEĞİŞMEYE KARAR VERDİ
215 kiloya kadar çıkan genç, hareket edemediği gibi kendi başına yerinden bile kalkamıyordu. Askerliğe alınmayan Kirami'ye "çürük raporu" verildi. Obezitenin pençesine düştüğü için sosyal hayattan da kopan Elmalı, tedavi olmaya ve değişmeye karar verdi. Gaziosmanpaşa Ünviversitesi Tıp Fakültesi'ne başvuran hasta, 1 yıl önce ameliyat masasına yattı.

'KİLO VERİNCE NİŞANLANDIM'
Prof. Dr. Hüseyin Ayhan Kayaoğlu, hastaya mide katlama ameliyatı yaptı. Operasyonun ardından diyetine de dikkat eden Elmalı, 1 yıl gibi kısa sürede tam 115 kilo verdi. 100 kiloya düşmenin mutluluğunu yaşayan Kirami Elmalı, "Kilolarımdan kurtulunca nişanlandım. Yaşam kalitem arttı" diye konuştu.

iŞiN SIRRI
115 kilo veren Elmalı'nın, günde 2-3 dilim ekmek yediği, 2.5 litre su içip, sebze ağırlıklı beslendiği öğrenildi. Akşam 19.00'dan sonra ise ağzına bir şey koymadığı belirtildi.