Kadercell

13 yıl önce böbrek hastalığına yakalandı. Parasızlıktan cep telefonunu sattı. Bulunan organ hastaya ulaşılamadığı için başkasına nakledildi. Haberi duyan kadın ise kaderine isyan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2012 Güncelleme 20 Aralık 2012, 00:00
Kadercell

İÇİNDEKİLER

Maddi imkansızlıklar, bir kadını 13 yıldır beklediği böbreğe ulaştıramadı! Türk filmlerini aratmayan olay, Nevşehir'de başladı. Arzu Tavsamaz (37), üvey annesinin kendisini istememesi üzerine 14 yaşında Murat Saygılı ile evlendi. Bu evlilikten Mustafa adında bir oğlu oldu.

EŞİNDEN DARBE YEDİ
Daha sonra dünyaya gelen 3 çocuğundan ikisi doğumdan hemen sonra, biri ise trafik kazası sonucu öldü. Çocuklarının yasını tutan kadın, 13 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. Tedaviye alınan kadın bir darbe de eşinden yedi. Saygılı, hasta olduğu için eşini terk etti. Arzu Tavsamaz daha sonra Adana'ya gitti.

TAM 5 KERE YIKILDI
Sokaklarda yaşayan kadın, rahatsızlanınca Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. 1 yıl hastanede diyalize bağlı yaşayan Tavsamaz'ın yaşaması ise böbrek nakline bağlıydı. Haftada 3 gün diyalize giren hasta, Balcalı Hastanesi'nde nakil sırasına girdi. Hastaneden ayrıldıktan sonra doktorların girişimiyle bir eve yerleştirilen hasta için 6 ay önce uygun böbrek bulundu. Ancak doktorların telefonla aradığı Arzu Tavsamaz'a ulaşılamadı. Çünkü talihsiz hasta, ekmek parası için cep telefonunu satmıştı. 13 yıldır beklediği organ ise başka bir hastaya nakledilmişti. Gittiği diyaliz merkezinde acı gerçeği öğrenen hasta adeta yıkıldı. Arzu Tavsamaz, "Hastane bana ulaşamayınca benden sonraki kişiye nakil yapmışlar. Bundan sonra bana 4 kez daha böbrek nakli sırası gelmiş ancak bana ulaşamamışlar" dedi.

MÜJDEYİ BEKLİYOR
Ekmek parası uğruna cep telefonunu sattığı için 5 ayrı böbrek nakli şansını kaçıran Arzu Tavsamaz, hemşirelerin kendisine aldığı telefonu bir an olsun elinden düşürmüyor. Haftada 3 kez diyalize giren talihsiz hasta, şimdi organ nakli merkezinden gelecek müjdeli haberleri bekliyor.


ZiYA RAMOĞLU - MURAT KARAMAN