Oto Sinema!

Autoshow Fuarı, fakirin çenesini yordu! Yüzlerce vatandaş, hiçbir zaman sahip olamayacakları lüks otomobillere bakmakla yetindi. Çünkü lüks aracın masrafı bile dudak uçuklatacak türdendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2012 Güncelleme 03 Kasım 2012, 00:00
Oto Sinema!

İÇİNDEKİLER

Zenginlik göstergesi olan lüks otomobiller, Autoshow Fuarı'nda sergilendi. Maddi gücü bu araçları satın almaya yetmeyen vatandaş, fuara akın ederek, büyüleyici otomobillere bakmakla yetindi. Dünya otomobil dünyasının kalbi İstanbul'da attı. TÜYAP'ta İstanbul Autoshow Fuarı 2012 önceki gün kapılarını açtı. Binlerce kişi fuara akın etti.

METROBÜSE TALİM
11 Kasım'a kadar sürecek olan dev fuarda sergilenen otomobiller herkesin kalbini çaldı. Lüks otomobillerin içinde dolaşırken hayaller kuran orta gelirli vatandaşlar, arçaların yıllık masrafını duyunca yutkunmakta bile zorlandı. Çünkü Ferrari gibi lüks araçların vergisi bile 18 bin TL idi. Fuardan çıkıp, metrobüse binen orta gelirliler, hayalleriyle birlikte evlerinin yolunu tuttu.

* Ferrari'nin yıllık masrafı bile sahibinin cebini yakıyor. İşte özellikle gençlerin sahip olmak istediği aracın masrafları: Vergisi: 18 bin TL 100 kilometrede yaktığı benzin: 125 TL Yıllık masrafı: 4 bin TL

* Fuarın en gözde otomobili Ferrari'nin en hızlı modeli olan F- 12 Berlinetta oldu. Türkiye'den 6 kişinin satın aldığı otomobil, hızda rakip tanımıyor. 3 saniyede 100 km hıza ulaşarak farklılığını gözler önüne seriyor.

NURHAYAT DACIA'YI BASTI!
Fuar, Dacia'nın yeni modellerine de ev sahipliği yaptı. Stanrdı ziyaret edenleri ise Dacia'nın marka yüzü Gupse Özay karşıladı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'ın konuşması sırasında sahneye fırlayarak herkesi şaşırtan Nurhayat, Dacia'nın yeni modellerini çok beğendiğini ama fiyatlarını düşük bulduğunu belirterek, yetkililerle fiyat yükseltme pazarlığı yaptı!

EN ÇOK ZİYARET MASERATİ'YE
Maserati'nin en güçlü versiyonu olan GranTurismo modeli, 3 kişiye satıldı. 300 km/s'lik son hız değeriyle Autoshow'da en çok ziyaret edilen otomobillerin başında gelen Maserati 317 bin eurodan satışa sunuluyor.

* Nissan Autoshow'da Juke Nismo modelini ilk kez görücüye çıkardı. Yeni araç 2013'de yollarda olacak. * Lüks markalardan Alfa Romeo'da konsept modeli 4C GTA ile fuarda boy gösteriyor.
* Ford'un yeni modeli BMAX, fuar için özel olarak hazırlanan şovda müzik eşliğinde dans edebiliyor.
* BMW i8' elektrikli modeli de fuarda büyük ilgi görüyor. Gövde panelleri olan araç bu sayede hem hafif hem de dayanıklı hale geliyor.
* Dünyanın en pahalı arabası Bugatti de İstanbul'da sergilendi. 10 milyon liralık araç büyük ilgi gördü.