Mehmetçik AiR

Bingöl'de konvoya düzenlenen kalleş saldırı Genelkurmay'ı harekete geçirdi. Tehlikeli bölgelerde hava köprüsü kurulmasına karar verildi. Bu kapsamda Güneydoğu'daki askerlerin THY uçaklarıyla ücretsiz taşınacağı belirtildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2012 Güncelleme 23 Ekim 2012, 00:09
Mehmetçik AiR

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü, hainliğini yer altına gizledi. Bugüne kadar çok sayıda Mehmetçik, teröristler tarafından yola döşenen mayınlarla şehit düştü. Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen saldırı ise bardağı taşıran son damla oldu. İstihbarat birimleri pusu ihbarlarında bulununca Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti. Güneydoğu'daki askerlerin hava köprüsü ile taşınmasına karar verildi. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı devreye girdi. Türk Hava Yolları yetkilileri ile bir araya gelindi.

HELİKOPTERLER DEVREDE
Taraflar arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında riskli bölgelerde görev yapan Mehmetçik'in THY uçakları tarafından ücretsiz taşınmasına karar verildi. Askerlerin yılbaşına kadar yüzde 25 indirimle, yeni yıldan itibaren de bedava yolculuk edeceği kaydedildi. Uygulama için Milli Savunma Bakanlığı'nın THY'ye yılda 11 milyon TL ödeyeceği belirtildi. Öte yandan helikopterle taşıma uygulaması başlatıldı. Riskli bölgelerden terhis olan, izne giden veya dönen askerler havaalanlarından helikopterlerle alınıp birliklerine götürülüyor.

VATAN AŞKINA
Vatan aşkı, ağır bastı. Osmaniye'de filmleri aratmayan bir olay yaşandı. Hakkari'de görev yapan Uzman Çavuş Nebi Eraslan, gönlünü memleketlisi Fidan'a kaptırdı. Çift 1 yıl önce tanıştı. İlk görüşte birbirlerine aşık oldu. Sevginin yolu nişan yüzüğünde buluştu. Düğün tarihi için de düne gün alındı. Fidan gelinliği giyindi, saçını yaptırdı. Müstakbel eşini beklemeye koyuldu.

DÜĞÜNÜNE YETİŞEMEDİ
Ancak damat ortada yoktu. Çünkü yol güvenliği nedeniyle Eraslan kendi düğününe yetişemedi. Ama bu mutluluğa engel değildi. Gelin tek başına davetlileri karşıladı onlarla halaya durdu. Sonra da "Nebi ile gurur duyuyorum. Onun sayesinde güvende yaşıyoruz. Eşimi çok seviyorum. Vatan sağ olsun" dedi.