Lezbiyen davası

Güzel sunucu platonik aşk mağduru oldu. Hülya Aydın aşkına karşılık vermediği kişi tarafından lezbiyenlikle itham edilince soluğu savcılıkta aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2012 Güncelleme 12 Haziran 2012, 02:06
Lezbiyen davası

İÇİNDEKİLER

Haber spikeri ve program sunucusu Hülya Aydın kendisiyle evlenmek isteyen Yılmaz S. isimli kişiden şikayetçi oldu. Ünlü sunucunun şikayet dilekçesinden sonra Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianameye göre Aydın ile Yılmaz S. bir arkadaş ortamında tanıştı. bir süre sonra Yılmaz S., güzel sunucuya aşık oldu. Hülya Aydın şüphelinin duygularına karşılık vermeyip peşini bırakmasını istedi. Ancak Yılmaz S. ayrılığı kabul etmeyince telefonla aşk, duygu ve sitem yoğunluklu mesajlar atmaya başladı. Aydın, şüphelinin attığı mesajların hiçbirine cevap vermedi.

ARTIK UZLAŞMAK YOK
Yılmaz S.'nin "Seni sevdim. İnadım inat kardeşlerime de söyledim, seni kaçıracağım. Senin M.B. isimli kadınla ilişkin var. Yazık yazık ailen olmuş lezbiyenler. Allah korumuş beni senden. Senden her şey beklenir" şeklinde Aydın'a değişik mesajlar attığı, ayrıca gazete ve televizyonlarda lezbiyen olduğuna dair haberler yaptıracağı konusunda şantaj ve tehdit mesajları gönderdiği öne sürüldü. Şüphelinin çektiği mesajlar yüzünden psikolojisinin bozulduğunu savcılık şikâyetinde anlatan Hülya Aydın, "Yılmaz S.'nin bana yoğun ilgisi olduğunu fark ettim. Bana evlenme teklifi edince evlenmeyeceğimizi ve birlikte olamayacağımızı söyledim. Hiçbir şey olmamış ve ben, onun sevgilisiymişim gibi 4 aydır telefonla sosyal paylaşım siteleri üzerinden ortak arkadaşlarıma taciz, iftira ve onurumu zedeleyen mesajlar attı. Arkadaşım M.B. ile lezbiyen ilişki yaşadığımı iddia eden mesajlarını, hem bana hem ortak arkadaşlarıma yazdı.

LEZBİYEN DEDİ
Hatta ortak arkadaşlarıma 'Bombayı patlatıyorum, lezbiyen ilişki yaşıyor ve basına vereceğim' dedi. Namusuma ve onuruma dil uzatan şüphelinin iftira, hakaret ve şantajı beni rahatsız etti. Şikâyetçiyim ve uzlaşmak istemiyorum" dedi. Savcılık hazırlık tahkikatından sonra, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde Yılmaz S. aleyhinde, "Şantaj, tehdit, hakaret ve kişilerin sükununu bozma" suçundan 2 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Tutuksuz yargılanan Yılmaz S., ilk duruşmaya katılmazken mahkeme, bir dahaki duruşmaya katılmazsa polis zoruyla duruşmalara getirilmesini kararlaştırdı.


Ali OKTAY