Facebook yakalattı

4 milyonluk sigara için arkadaşlarını öldüren zanlılar Facebook'tan 'Paşam emin yerdeyiz. Bizi merak etme' mesajı atınca yakayı ele verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2012 Güncelleme 19 Nisan 2012, 00:00
Facebook yakalattı

İÇİNDEKİLER

İzmir' de bir nakliyat firmasında şoför olarak çalışan Hanifi Özen (42) ve Ahmet Öztürk (35), 2 hafta önce bir fabrikadan 4 milyon liralık sigara yükledikten sonra, Diyarbakır'a götürmek üzere yola çıktı. İki şoför, Manisa'da aynı firmada çalışan Ertuğrul Şen ile Sefa Anarefe'yi de TIR'a aldı. Bir süre gittikten sonra Şen ile Anarefe tabanca ve bıçakla Öztürk ile Özen'i yaralayıp, direksiyona geçti. Bölgede yol kontrolü yapan jandarmalar TIR'ı durdurunca Ertuğrul Şen yakalanırken, Sefa Anarefe kaçtı. TIR'ı takip eden bir otomobildeki Celil Beşerli yakalandı yanındaki Erdem Beşpınar da kaçtı. Hanifi Özen yaşamını yitirdi.

IP ADRESİ İPUCU
Polis kaçakları yakalamak için teknik takibe başladı. Bir hafta sonra firarilerden Sefa Anarefe (33), kardeşine Facebook'tan "Paşam emin yerdeyiz. Bizi merak etme. Müebbet alacağız. İleride görüşürüz" diye mesaj attı. Polis, mesajın gönderildiği bilgisayarın IP adresinden, Torbalı'da bir eve baskın yaptı. 2 firari ile ev sahibi Faruk İnal (30) yakalandı.


Sevim AKBAŞ