Paşaport

İnternet Andıcı'nın firari paşası, kaçmak için devr-i alem yaptı. 2 sahte pasaport çıkartan Tümgeneral Bakıcı, 8 nokta üzerinden Bedrettin Dalan'a ulaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2011 Güncelleme 21 Kasım 2011, 10:16
Paşaport

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en önemli davalarından olan "İnternet Andıcı", 4 yıldızlı fire verdi. Davanın sanıklarından olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Mustafa Bakıcı, firar etti. Önce rapor alan ardından da eşi aracılığıyla emeklilik dilekçesini veren Bakıcı Paşa, sınırları aştı. Tümgeneral Bakıcı, kaçmak için adeta devr-i alem yaptı.

DALAN'IN ADAMLARI KARŞILADI
Tümgeneral Bakıcı'nın firar turu şöyle gerçekleşti: Bakıcı, önce Ankara'dan bir dönem görev yaptığı Şırnak'a gitti. Buradan da Gürcistan adına düzenlenen sahte pasaport ile Kuzey Irak'a geçti. Kuzey Irak'ın Zaho kentinde 15 gün kalan Bakıcı ardından soluğu İran'da aldı. İran'da da 8 gün kalan Bakıcı Paşa, buradan Belarus'a gidemeyeceğini anlayınca tekrar Türkiye'ye döndü. Türkiye'de adamları tarafından karşılanan Bakıcı, özel bir otomobille Artvin'in Hopa ilçesine götürüldü. Bakıcı, Gürcistan pasaportu ile Hopa'dan Gürcistan'a geçti. Burada 3 Azeri ile buluştu. Ardından Azeriler, Gürcistan pasaportunu alıp Bakıcı'ya bu kez sahte Belarus pasaportunu verdi. Ekip daha sonra Rusya'nın Krasnador kentine geçti. Krasnador'da Mustafa Bakıcı ve 3 Azeri'yi Belarus'tan gelen Bedrettin Dalan'ın iki adamı karşıladı. Söz konusu iki kişi Mustafa Bakıcı'yı alarak Dalan'ın saklandığı Belarus'a götürdü. İddiaya göre Bakıcı ve Dalan, özel korunan bir dağ evinde kalıyor.


MEVLÜT YÜKSEL