Hayatın si'metris'i

Şike tutukluları dar alanda uzun yaşamlar yarattı. Aziz Yıldırım yemekhanedeki TV'ye LİG TV bağlattı, Tayfur Havutçu da 5 vakit namaza başladı. İbrahim Akın ise kaldığı koğuşu boyattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2011 Güncelleme 14 Ekim 2011, 09:28
Hayatın si’metris’i

İÇİNDEKİLER

Şu Metris'in önü bir uzun alan, bir tek seni sevdim gerisi yalan dizeleri, yeşil sahalara indi. Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan isimler, İstanbul'daki Metris Cezaevi'nde kendilerine bir dünya yarattı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan futbolcu Ümit Karan'a kadar çok sayıda spor adamının bulunduğu mahpushane, eve benzetildi.

PARMAKLIKLAR ARDINDA...
Metris günlüklerini ortaya çıkartan ise Yıldırım ve diğer spor adamlarının günlük yaşamına tanık olan eski tutuklu Burhan Durmuş'tu (35). Bir müşterisinden aldığı çekin çalıntı çıkması nedeniyle bu yıl Ocak ayında tutuklanarak Metris'e konan Durmuş, 9.5 ay hapis yattı. 21 Eylül'de de tahliye edildi. Cezası süresince, futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan şüphelilerle aynı cezaevinde bulunan Durmuş, Metris Cezaevi'nde A12 koğuşunda kaldı. Durmuş, koğuşunun karşısındaki A7 koğuşunda da Aziz Yıldırım'ın kaldığını söyledi.

200 TL'LİK KANTİN ALIŞVERİŞİ
Burhan Durmuş, Yıldırım'la 2 kez revirde karşılaştığını belirterek "Yeğenim Rıdvan bana mektup yazmış ve fotoğrafını göndermişti. Fotoğrafını Aziz Yıldırım'a göstermemi istedi. Ben de revirde karşılaştığımda Yıldırım'a yeğenimin fotoğrafını verdim. O da yeğenime bir mektup yazdı" dedi. Bu arada cezaevindeki tutukluların haftalık 200 TL'lik kantin alışverişi imkanı olduğunu anlatan Durmuş, "Tutukluların haftada 10 dakika telefon görüşme hakkı da var" diye konuştu. İşte Durmuş'un tanık olduğu Metris günlükleri...

TELEVİZYONU DEĞİŞTİRTTİ
Yıldırım için cezaevindeki yemekhanede televizyonu daha büyüğüyle değiştirildi. TV'ye Yıldırım tarafından Lig TV bağlatıldı. Cezaevindeki tutuklulara forma dağıttıran Yıldırım, FB eşofmanı giyiniyor.

MEDYATİK
Metris Cezaevi
, İstanbul'un Esenler semtinde bulunuyor. Cezaevi, 12 Eylül Darbesi'nden sonra açıldı. 1980 Darbesi sonrasında birçok siyasi suçlu bu cezaevinde tutuklu kaldı. Cezaevi 1988 yılında çeşitli sol örgüt üyelerinden 29 kişinin tünel kazarak kaçmasıyla şöhreti yakaladı. Sadece siyasi değil sosyal alanda da birçok ünlü isim bu cezaevinde hapis yattı.

SERDAL ADALI
Beşiktaş Kulübü As Başkanı Serdal Adalı, su dolu damacana ile form tutuyor. Serdal Adalı, zor günler geçirdiği belirtilen Tayfur Havutçu'ya da destek veriyor.

BÜLENT UYGUN
Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun, günlerini Kur'an-ı Kerim okuyarak geçiriyor. Uygun, ayrıca diğer mahkumlarla birlikte maket kursuna gidiyor.

ÜMİT KARAN
En son Eskişehirspor'da top koşturan Ümit Karan, hapishanede de sporu bırakmadı. Karan, ünlü teknik adam Tayfur Havutçu ile bol bol masa tenisi oynuyor.

TAYFUR HAVUTÇU
Halen Beşiktaş Teknik Direktörü olan Tayfur Havutçu da Uygun gibi Kur'an-ı Kerim okuyor. Ayrıca cezaevinde fazla kilo kaybettiği belirtilen Havutçu, 5 vakit namaz kılıyor.

İBRAHİM AKIN
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un eski futbolcusu İbrahim Akın, kaldığı koğuşu takımının renklerine boyattı.

KORCAN ÇELİKAY
Sivasspor'un eski kalecisi Korcan Çelikay'ın cezaevi şartlarına uyum sağlayamadığı belirtiliyor.
Bu nedenle başta Uygun olmak üzere ağabeyleri destek oluyor.