Kötü havadis

Arnavutköy'de sokaktan toplanıp ormana bırakılan 300 köpeğe zehirli mama verildi. Baygın bulunan hayvanlardan 3'ü öldü. Vahşetin mimarları ise aranıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2011 Güncelleme 30 Eylül 2011, 00:00
Kötü havadis

İÇİNDEKİLER

İstanbul, insan eliyle yapılan bir vahşete ev sahipliği yaptı! Arnavutköy'de belediyelerin sokaktan toplayarak ormana bıraktığı 300 köpek, zehirli mamayla öldürülmek istendi. Toplu köpek itlafı girişimi, Göktürk Köyü yakınındaki ormanlık alanda önceki gece yaşandı. Köpekleri beslemek için ormana giden hayvansever Burhan Özkan, beslediği köpeklerin yanına gelmemesinden şüphelendi.
Çevrede araştırma yapan Özkan, çok sayıda köpeği bitkin halde yatarken buldu.

70 KÖPEĞE SERUM TAKILDI
Özkan, olay yerine hemen veteriner çağırdı. Skandalı duyan hayvanseverler ise olay yerine akın etti. Zehirlenen toplam 300 köpek için ormanlık alanda seyyar hastane kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, köpekler için veteriner, kuru gıda ve ilaç gibi ihtiyaç malzemeleri gönderdi. 70 köpeğe serum takılırken, durumu ağır olan 6 köpek çeşitli kliniklere kaldırıldı. "Zehirli mamadan zehirlendikleri" iddia edilen köpeklerden 3'ü kurtarılamadı.

SUÇU REDDETTİLER
JANDARMA, skandalın ardından soruşturma başlattı. Bir hayvansever, olaydan köydeki mandıra sahiplerini sorumlu tutarkan, ifadeleri alınan köylüler ise köpeklerin belediye tarafından zehirlendiğini öne sürdü. Arnavutköy Belediyesi ise suçlamaları reddetti.