Kurşun bebek

Siirt'te 4 genç kızı öldüren hainler, bu kez Batman'da 8 aylık hamile kadın ile küçük kızını katletti. Ölen annesinin karnından sağ çıkartılan bebek ise inatla hayata tutunmayı bildi. O, ailenin umutla beklediği ilk erkekti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2011 Güncelleme 28 Eylül 2011, 00:00
Kurşun bebek

İÇİNDEKİLER

Eli kanlı teröristler, kadınlardan sonra bebekleri de hedef seçti! Batman'da önceki gece terörist saldırısı sonucu ölen annekızın ve doğmamış bir bebeğin hikayesi dikkat çekti! İnşaatlarda çalışan Talat Doru (40) ile eşi Mizgin Doru'nun (35), 4 çocuğu da kızdı. Eşinin bir erkek çocuk istediğini bilen Mizgin Doru, 8 ay önce yeniden hamile kaldı. Oğlu olması için her gece dua etti. En sonunda erkek çocuğu olacağını öğrenen genç kadın, önceki gün, hacca gitmeye hazırlanan, anne ve babasını görmek istedi. Bunun üzerine çift, kızları Nurdan (11), Nursena (9), Şeyma (8) ve Sultan'ı (5) alarak, 10 km mesafedeki köylerine gitti. Ziyaretin ardından da tüm aile dönüş yoluna girdi.

GENÇLERİN ARACINI GASP ETTİLER
Bu arada saat 20.00 sıralarında Batmanlı 2 genç, yanlarına bira alıp, Pira Dağı'na çıktı. Kısa süre sonra yanlarına silahlı 3 PKK'lı geldi. Otomobili gasp eden teröristler, 2 gencin cep telefonlarını da aldı. Teröristler, Batman'a giderken ana yola inen 2 genç otostopla bindikleri bir aracın sürücüsünün telefonundan polisi arayıp durumu anlattı. Bu ihbar üzerine polis alarma geçti. Saat 23.00 sıralarında sivil aracıyla seyir halinde olan başkomiser Adem İlkılıç, Aydınkonak Caddesi'nde gördüğü aracı durdurmak istedi. Ancak teröristlerin açtığı ateş sonucunda ağır yaralandı. Ardından takviye ekipler ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Bu sırada kente ulaşan Talat Doru da otomobiliyle olay yerinden geçiyordu. Ancak PKK'lılar, bu araca da kurşun yağdırdı.

ÖZEL HAREKAT KISTIRDI
Korkunç olayda 5 yaşındaki Sultan ile annesi Mizgin Doru öldü, Talat Doru ile 8 yaşındaki Şeyma ağır yaralandı. Tüm ailenin umutla beklediği erkek bebek ise ölen annesinin karnından sezaryenle alındı. Bir an kalbi duran bebek yine de hayata tutundu. Eşinin ve kızının öldüğünü öğrenen Talat Doru ise yoğun bakıma alındı. Olay yerinden kaçan üç PKK'lı da kısa süre sonra Şehir Stadı yakınlarında kıstırılıp ölü ele geçirildi.

ANNESİNİ MERAK EDİYOR
Korkunç saldırıda yaralanan bir diğer isim, henüz 8 yaşında olan Şeyma! Küçük çocuk, yaşadığı travma nedeniyle sürekli ağlıyor. Annesi ve ablasının öldüğünü bilmeyen Şeyma, eline verilen bir balon ve bir bebekle oynamak yerine sürekli uzaklara dalıyor. Ve hep aynı cümleyi tekrarlıyor:
Annemi özledim, yanıma gelsin!


Faysal KARADENİZ-Osman SEYREK