İkiz kurşun

32 yaşındaki genç fabrika işçisi olan ikiz kız kardeşini tabancayla vurdu. Cinayet bir ailenin yaşadığı dramı da ortaya çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2011 Güncelleme 19 Eylül 2011, 00:00
İkiz kurşun

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ta 32 yaşındaki Ayhan Kekeç, para vermediği için tartıştığı ikiz kız kardeşini, kahvaltı sofrasında tabanca ile 5 kurşunla vurarak öldürdü. Olay, Yörükselim Mahallesi. 12 Şubat Caddesi üzerindeki evde yaşandı. Eşi yıllar önce ölen Nazife Kekeç, 6 çocuğu için kahvaltı sofrası hazırlamıştı. Kahvaltı sırasında, işsiz olan Ayhan Kekeç, bir tekstil fabrikasında çalışan ikiz kardeşi Aysun Kekeç'ten harçlık istedi. Aysun Kekeç parasının olmadığını söyleyerek kardeşinin isteğini geri çevirdi. İki kardeş arasında bu nedenle tartışma çıktı. Tartışma şiddetlenince Ayhan Kekeç, üzerinde taşıdığı tabancayı çıkararak annesi ve diğer kardeşlerinin gözleri önünde kardeşine kurşun yağdırdı. Genç kadın kanlar içinde yere yığıldı, ikiz kardeş ise kaçtı.

DRAMI YAŞIYORLARDI
Evdekiler şoka girerken, silah seslerinin duyulması üzerine eve gelen komşuları, Aysun Kekeç'i ağır yaralı olarak buldu. Bunun üzerine olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Kahramanmaraş Devlet Hastanesine sevk edilen Kekeç yolda hayatını kaybetti. Ayhan Kekeç'in, psikolojik sorunlar yaşadığı ve bir süre önce Adana'da tedavi gördüğü, Aysun Kekeç'in ise bir süre önce eşinden boşandıktan sonra annesinin evinde yaşamaya başladığı öğrenildi. Olaydan sonra ağıtlar yakan anne Nazife Kekeç, eşini 15 yıl önce kaybettiğini belirterek, "3'ü özürlü 6 çocuk annesiyim. Ölen kızım, özürlü olan kardeşlerine bakmam konusunda bana yardımcı oluyordu. Devletin ve komşuların yardımı ile hayatta kalmaya çalışıyorduk. Şimdi bir evladım mezara gitti, diğeri kardeş katili oldu. 3 özürlü çocuğum ile tek başıma kaldım" dedi. Suç aleti tabanca ile birlikte kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


Sırrıberk ARSLAN