Candan ateş

13 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan askerler, bir kahramanlığı göz önüne serdi: Hava sıcaktı, mola verdik! 5 dakika sonra roketlerle saldırdılar. İçimizden biri, siper olup 3'ünü öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2011 Güncelleme 17 Temmuz 2011, 17:26
Candan ateş

İÇİNDEKİLER

Türkiye yasta, Türkiye öfkeli... Diyarbakır Silvan'a bağlı Dolapdere Köyü kırsalında 13 askerimizin şehit olmasının acısı yüreklerdeki yerini korurken, olayın detayları da ortaya çıkmaya başladı. Reşan Deresi'nde yaşanan korkunç saldırıdan yaralı kurtulan askerler, yaşananları savcıya anlattı. Sis penrdesinin ardından bir kahramanlık hikayesi çıktı:

'YEMEK YEMEYE BAŞLAMIŞTIK'
Silvan-Hazro arasında terörist bir grup olduğunu tespit etmiştik. Sabaha karşı saat 04.00'te arazi taramasına çıktık. Öğle saatleri oldu. Güneş tam tepeden vuruyordu. Mola verdik.
Yemek yemeye başlamıştık. Aradan 5 dakika geçti, geçmedi! Üzerimize 3 ayrı noktadan roketatarlarla saldırdılar. Ardından seri şekilde yaylım ateş açıldı. Mevzi almaya çalışırken, bazılarımız vuruldu. Teröristler 5'er metre arayla duruyordu. aramızdaki mesafe de 20 metre kadardı! 3 terörist ayağa kalktı, küfür ederek bizi taramaya başladı. İşte tam bu sırada silahını almayı başaran bir arkadaşımız, üçünü de indirdi. Elbette kendisi de kurşunlara siper oldu. Biz karşı ateş açınca el bombası attılar. Rüzgar bize doğru esiyordu. Çıkan yangın etrafımızı sardı. Teröristler de dumandan faydalanıp kaçtı.

OTOPSİDEKİ KORKUNÇ GERÇEK
Öte yandan otopsi raporlarında şehitlerin 13'ünün de ateşli silah yaralanması sonucu şehit oldukları tespit edildi. 4 şehidin başından vuruldukları, buna bağlı beyin harabiyeti sonucu can verdikleri, 2'sinin ise sağ gözünden vuruldukları kaydedildi. Raporda, 7 şehidin ise boyun, sırt, göğüs bölgesine isabet eden birden fazla kurşunla şehit oldukları bildirildi. Hainlerin, Kalaşnikof ve Kannas keskin nişancı suikast silahı ile Biksi makineli tüfek ve yanın çıkartmak için Rus yapımı F-1 el bombası kullandığı tespit edildi.

İŞTE O TALİMAT: YÜREKLERE ATEŞ BIRAKIN
Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırı emrinin PKK'da 'şahinler' olarak bilinen gruptan geldiği ortaya çıktı. Bu grubun önemli isimlerinden Cemil Bayık ve Mustafa Karasu'nun "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin" şeklinde talimat verdiği belirtildi. Bu emir sonrasında aynı bölgede gruplar halinde bulunan 100 dolayında terörist, Silvan-Hazro-Kulp bölgelerinde yakınlaştı. 12 Temmuz günü de saat 20:00 sıralarında Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenlendi. Roketatarlı saldırıda 3 asker yaralandı. 13 askerin şehit olduğu saldırı sonrası ise PKK militanları 9 ölü bırakarak kaçtı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin sayısının 35-40 dolayında olduğu tahmin ediliyor.

SON DOKUNUŞ
Vatan uğruna can veren şehitlerden 9'u dün son yolculuğuna uğurlandı. Ankara, Adana, Zonguldak, Gaziantep, Samsun, Giresun ve Tekirdağ'daki törenlerde, ca ıve gözyaşı vardı. Ankara'da Çubuk Merkez Camii'nde Şehit Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu için düzenlenen törene siyasilerin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Şehidin tabutu omuzlarda taşınırken annesi Gülnur ve babası Beytullah asker selamı verdi. Gülnur ve Beytullah Delimehmetoğlu, asker selamının ardından oğulları Aykut Delimehmetoğlu'nu el sallayarak, son yolculuğuna uğurladı.

NAMAZIN ARDINDAN ŞEHİT
Adana Sabancı Merkez Camisi'nde de Jandarma uzman çavuşlar Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım'ın cenaze törenleri vardı. Şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, bazı akrabaları terör örgütünü lanetledi. Komando Çavuş Necmettin Torun Samsun'da, Komando Çavuş Emrah Eker Giresun'da, Komando Er Vefa Çelik Ağrı'da, Jandarma Çavuş Mehmet Kaz Gaziantep'te, Komando Er Gökhan Kaplan Tekirdağ'da, Komando Çavuş Noyan Aydın da Zonguldak'ta toprağa verildi.

FACEBOOK'TA TÜM TÜRKİYE TEK YÜREK
13 Askerimizin şehit olmasının ardından vatandaşlar seslerini sadece sokaklardan değil, sosyal paylaşım sitelerinden de duyurmaya başladı. Facebook'ta sayfası bulunan yüzbinlerce Türk, profil resimlerinin yerine Türk bayraklarını koydu. Vatandaşlar, teröre olan tepkilerini böyle gösterirken aynı zamanda protesto gösterilerinde de facebook'tan örgütlenmeye başladı.

SANAL ÇIĞLIK
13 askerimizin şehit olmasının ardından vatandaşlar seslerini sadece sokaklardan değil, sosyal paylaşım sitelerinden de duyurmaya başladı. İşte sanal ortamdan yükselen o sesler:
* Hainler milleti sokağa döktü. Halk artık cevap veriyor.
* OHAL ilan edilsin.
* Bizim ülkemiz üzerinde planları olanlar kazdıkları kuyuya düşsünler.
* Hainler derhal bulunsun ve cezalandırılsın.
* Şehit yakınlarının laneti alçakların üzerine yağsın.
* Demokratik ve özerklik. Bu kelimelerden bahsetmeyin!
* Anaların gözyaşı dursun. n Artık durmak olmaz.
* Bir Kürt olarak içim açıyor.. Bu ülke hepimize yeter...
* Allah'ın laneti bu acıyı yaşatanların üzerine olsun.
* Güle güle can parçalarım, sizi de kalbimin köyesine koydum.