Baybay'ram!

Ata'nın gençlere armağan ettiği 19 Mayıs, 'seyahat bayramı' oldu! 4 günlük tatili fırsat bilen yaklaşık 200 bin kişi, Avrupa'nın ve güneyin yolunu tuttu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2011 Güncelleme 20 Mayıs 2011, 00:00
Baybay’ram!

İÇİNDEKİLER

Bayramların Türkiye için anlamı, "Tatil için bir fırsat" olmaya başladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın perşembe gününe denk gelmesi, birçok vatandaşın yüzünü güldürdü. Sadece Cuma günü işe gitmek yerine 1 gün izin alan çok sayıda kişi, hafta sonunu da birleştirip tatile çıkmayı uygun gördü. Yaklaşık 150 bin kişi seyahat firmalarıyla, 50 bin kişi de kendi imkanlarıyla 4 gün tatile gitti. Hal böyle olunca, törenlerin yapıldığı stadların tribünleri boş kaldı. Ama bu durumdan memnun olanlar da vardı: Seyahat firmaları...

YÜZDE 60 ARTIŞ OLDU
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, geçen yıl ile kıyaslandığında tatile çıkanların sayısında yüzde 60 artış olduğunu vurguladı. Ulusoy, "Bayramı fırsat bilenler tatile çıktı. Turların hepsi doldu" dedi. En çok kültür turlarının tercih edildiğini anlatan Ulusoy, "Yurt içinde Kapadokya, Kıbrıs, Antalya ve Bodrum, yurt dışında ise Orta Avrupa ile Prag tercih edilen bölgeler oldu" diye konuştu. Her keseye uygun fiyatlar sunduklarını da kaydeden Ulusoy, tur operatörlerinin taksit yaparak, vatandaşlara ödeme kolaylıkları sağladığını açıkladı.

* Her bayram olduğu gibi bu bayramda da soğuk hava gençleri canından bezdirdi. Rüzgar ve yağmur nedeniyle üşüyen öğrenciler, bayrağa sarılarak kendilerine çare üretti.

* Anıtkabir'i dolduran halk, askerlerin nöbet değişimini ilgiyle izledi. Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki törende ise yabancı konukların (solda) gösterileri dikkat çekti.

* Diyarbakır'da halk oyunları ekiplerinin dansları, büyük beğeni topladı. Öğrenciler, uzun süre alkışlandı.

* Edirne'deki törenlerde ise gençler, Kurtuluş Savaşı yıllarını canlandırdı. Özellikle cepheye mermi taşıyan kızlar, çok başarılıydı.

* Tokat Gaziosmanpaşa Stadı'ndaki törende Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Atatürk'ün portresini yaptı.

* İstanbul TT Arena Stadı'ndaki törende gençlerin farklı kıyafetlerle yaptığı gösteri, velilerden

* Günün en ilginç karesi Hakkari'den geldi. Askeri bandoya hayran kalan bir çocuk, hayal gücünü kullandı! Avucunun içiyle borazan çaldı.