Yalçıntaş tutuklandı

CNR ile İDTM arasında yaşanan ve yüksek yargıya kadar uzanan rüşvet davası, başkanı yaktı. Soruşturmada gözaltına alınan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve 8 kişi tutuklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2010 Güncelleme 27 Ekim 2010, 12:29
Yalçıntaş tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Ceyda Erem'e ait CNR fuarcılık şirketi ile Dünya Ticaret Merkezi arasındaki Yargıtay'daki dava sürecinde rüşvet dağıtıldığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturmada gözaltına alınan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve eski Yargıtay 12.Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Oskay'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.
Savcılığın, CNR fuarcılık merkezinin tahliye davasını kazanmak için yargıda dağıtılmak üzere İTO Yönetim Kurulu'ndan avukatlara prim ücreti adı altında 1 milyon 200 bin TL'lik karar çıkartmakla suçladığı Yalçıntaş, iddiaları reddetti.

RÜŞVETİ İTİRAF ETTİ
Yalçıntaş, kurum avukatlarının yasal olmayan ilişkiler içine girdikleri duyumları aldığını, ancak bu duyumu kimden aldığını hatırlayamadığını söyledi. Örgüt lideri olduğu iddia edilen avukat Necdet Okçu ise Yargıtay tarafından soruşturulan emekli Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Hasan Erdoğan'a poşet içinde para verdiğini itiraf etti.

Tutuklama talebiyle sevk edilen Tüm Fuar Organizatörleri Derneği (TÜFOD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Tığlıoğlu ile Baki Bedir ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Öte yandan; rüşvetin görüntüleri ortaya çıktı. 2008 tarihli görüntülerde Yalçıntaş'tan talimat aldığı iddia edilen avukat Süleyman B. para dolu çanta ile Ankara'ya gidiyor. İddiaya göre yargıya rüşvet veren Süleyman B., polis tarafından görüntüleniyor.