Adliyeler kan gölü

Ankara Adliyesi'nde görevli yazı işleri müdürü Necla Yıldız, kızının eski arkadaşı tarafından durakta sırtından bıçaklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2010 Güncelleme 21 Ekim 2010, 00:00
Adliyeler kan gölü

İÇİNDEKİLER

Ankara 16. İcra Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Nejla Yıldız (40), işe gitmek üzere oğlu Halil Yıldız (16) ile evinden ayrıldı. Durakta otobüs bekleyen Nejla Yıldız'ın yanına kızının eski erkek arkadaşı G.B. geldi. Aralarında çıkan tartışma sonrası G.B., çıkardığı tabancayı ateşledi ancak silah ateş almadı. Zanlı bu sefer cebinden çıkardığı bıçağı Necla Yıldız'ın sırtına defalarca sapladı. G.B., annesini kurtarmaya çalışan Halil Yıldız'ı da ayağından yaraladı. Nejla Yıldız olay yerinde öldü. Zanlı kaçarken Nejla Yıldız'ın kızı Duygu ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

* * *
Eşinin evini basıp havaya ateş eden damat, ertesi gün duruşma çıkışında adliye merdivenlerinde bıçakla öldürüldü

Marmaris'te 22 yaşındaki Özlem D., 1.5 ay önce Hamza İtmiş (37)'le kaçtı. İmam nikahı yapan çift, anlaşamayınca genç kadın baba evine döndü. Önceki gece eşiyle barışmak için evlerine giden İtmiş ile aile arasında tartışma çıktı. Damat da tabanca ile havaya ateş edip kaçtı. Gözaltına alındığında 1.78 promil alkollü çıkan İtmiş, ehliyetine el konularak mahkemece serbest bırakıldı. Duruşma salonundan çıkan İtmiş, adliyenin merdiven-lerinde Özlem D.'nin babası Abdullah D. (52) ile ağabeyi Bünyamin D. (25) ve kardeşi M.A.D (17) ile karşılaştı. Burada çıkan kavgada Hamza İtmiş bıçakla öldürüldü. 2 kardeş ve baba gözaltına alındı.