Darbeye 2. darbe

İlk operasyonda gözaltına alınanlar sorgulandı, Balyoz'da dün 2. dalga yaşandı. 13 ilde düzenlenen operasyonda 18 asker gözaltına alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2010 Güncelleme 27 Şubat 2010, 03:12
Darbeye 2. darbe

İÇİNDEKİLER

Bir bavul dolusu darbe iddiası ile başlayan gözaltı süreci, devam ediyor. Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında dün 2. operasyon yapıldı. 13 ilde düzenlenen operasyonda "Çarşaf ve Sakal Eylem Planları"nda adı geçen 1'i emekli 18 asker gözaltına alındı. Geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlenen operasyonda emekli oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller İbrahim Fırtına, Çetin Doğan ve Ergin Saygun gözaltına alınmıştı. İlk operasyon, 'Balyoz Darbe Planı' içerisinde yer alan ve bir Türk uçağının düşürülmesinin amaçlandığı 'Oraj' ile 'Suga' planlarını kapsıyordu. Dün yapılan ikinci operasyon ise 'Çarşaf' ve 'Sakal' eylem planları içerisindeki askerlere yönelikti. Bu kapsamda aralarında Konya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Özçoban'ın da bulunduğu 18 kişi, gözaltına alındı. Zanlılardan birinin emekli başçavuş olduğu öğrenildi. İzinde olan Özçoban, İstanbul Merkez Komutanlığı'nda bulunduğu sırada gözaltına alındı. Bu arada 3. dalganın önümüzdeki hafta yapılacağı belirtildi. Ancak bu operasyon 'Balyoz'un sivil ayağına yönelik olacak. Emniyete yakın kaynaklar polisin elinde 200 kişilik gözaltı listesi olduğunu belirtti. Listede bulunanların ise El Kaide, Devrimci Karargah, PKK gibi örgütlerle bağlantısı olduğu öne sürüldü.

İŞTE İSİMLER
Gözaltına alınanlar: Jandarma Albay Hüseyin Özçoban, Jandarma Yarbay Yusuf Kelleli (Van Jandarma Alay Komutanlığı), Jandarma Yarbay Hüseyin Topuz (Jandarma Genel Komutanlığı), Jandarma Üsteğmen Erdinç Atik, (Batman Jandarma Alay Komutanlığı) Astsubaylar: Arif Bıyıklı (Konya), Levent Maraş (Mersin), Mutlu Kılıçlı (Kastamonu), İmdat Solak (Şırnak), Mustafa Kelleci (Diyarbakır), Murat Balkaş (Afyon), Osman Çetin (Zonguldak), Duran Ayhan (Bursa), Musa Fariz (Mardin), Uğur Üstek (Zonguldak), Selahattin Gözmen (Diyarbakır), Fikret Coşkun (Elazığ) Abdil Akça (Batman), Emekli Astsubay Erhan Karagözlü

4 AŞAMALI
Askeri bilirkişi tarafından da darbe planı olarak kabul edilen "Balyoz Darbe Planı" 4 aşamada gerçekleşecekti. Söz konusu plan Suga, Oraj, Çarşaf ve Sakal eylemlerinden oluşuyor. İddiaya göre, 'Çarşaf Planı', İstanbul Fatih Camii'ni, 'Sakal Planı' ise Beyazıt Camii'ni hedef alıyor. İşte Hüseyin Özçoban ismi burada karşımıza çıkıyor. O dönemde Jandarma Binbaşı olan Hüseyin Özçoban'ın adı söz konusu eylemlerde "Tahrip Ekip Lideri" olarak geçiyor.

DOĞAN TUTUKLANDI
Balyoz soruşturmasında gözaltında alınan 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Engin Alan, 7 saat boyunca savcılara ifade verdi. 80 sayfalık sorular sorulan Doğan ve Alan, tutuklandı. Doğan'ın 'yasadışı örgüt kurmak, yönetmek' ve 'hükümeti silah zoruyla ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla cezaevine gönderildiği öğrenildi. Doğan ve Alan birlikte adliyeye götürülen emekli Albay Altan Batıbay ile 2 muvazzaf subay ve bir sivil memur ise serbest bırakıldı. Öte yandan Balyoz zanlılarının savcılıkta, Çetin Doğan'ın, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın karşı çıkmasına rağmen 'Balyoz Eylem Planı'nı hazırlattığını söylediği ileri sürüldü. Bu arada; önceki gece cezaevine gönderilen emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin, ABD'de Türkiye'ye ilişkin felaket senaryolarının konuşulduğu ünlü Hudson Enstitüsü'ndeki toplantıya katıldığı ortaya çıkmıştı.

HÜKÜMETİ YIKIP EL KOYMA PLANI
Balyoz Güvenlik Harekat Planı'nıyla ilgili 1.Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın oluşturduğu bilirkişi raporunda çarpıcı bilgilerin yer aldığı ileri sürüldü. Askeri savcılığın özel kurye ile soruşturmayı yürüyeten Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarına gönderdiği bilirkişi raporunda, planın sıkıyönetim uygulama esaslarının ötesinde tedbirler içerdiği ve hükümeti devirip devlet idaresine el koymayı öngördüğü iddia edildi.

BERK'İN DOSYASI HALEN İNCELENİYOR
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in dosyasının incelendiğini söyledi. Özel yetkileri alınan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın yürüttüğü dosyayı artık Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal'ın incelediğini belirten Kuş, "Taner Bey, dosyanın Erzurum'da görülüp görülmeyeceğine karar verecek" dedi.

BİLDİĞİM TEK BALYOZ ÇEKİÇ
Balyoz Darbe Planı'yla ilgili olarak gözaltına alınıp serbest bırakılan eski Deniz Kuvvetlleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, ilginç açıklamalarda bulundu. Örnek, "Kimseye kırgın değilim. Emniyette personelle iftihar ettim. Balyoz'la ilgim yok. Bildiğim tek balyoz, çekicin büyüğü" diye konuştu.


ERKEN ÖDEYENE İNDİRİM

AVEA'DAN MOBİL ÖDEME HİZMETİ

BÖBREĞİNDE 13 CM HORTUM UNUTTULAR

OFİS İNEKLERİNİN SEKS HAYATI SIFIR!