Ya düşürün ya da susun!

"Kamuoyu açıkça bilmelidir ki 58. madde kesinlikle değişmez ve değiştirilmemelidir"... 58. maddeyi değiştirmek isteyenler bunu kimler ve hangi takımlar için istediklerini açıklamalı ve bunu ortaya koymalıdır... 19 maçta şike var diyenler, savunma almadan bunu iddia edenler Fenerbahçe'yi 26 Ocak'a kadar küme düşürmelidir ya da susma hakkını kullanmalıdır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2012 Güncelleme 14 Ocak 2012, 01:27
Ya düşürün ya da susun!

İÇİNDEKİLER

KİMSE YAPMAZSA BİZ YAPARIZ
Dün futbol camiası Ankara'da TFF ile Kulüpler Birliği'nin yapacağı toplantıya kilitlenmişken, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın kulübün resmi sitesinden yapılan açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Açıklamasında çok keskin bir ifade kullanan Başkan Yıldırım, "Fenerbahçe şike yaptıysa küme düşürülmelidir. Eğer bunu kimse yapamazsa bizler yaparız" dedi. 58. maddenin değiştirilemeyeceğini savunan Yıldırım, bu değiştirmek isteyenlerin hangi takımları kurtarmak için istediğini açıklamak zorunda olduklarını da belirtti.

YALNIZ SUÇLULAR UĞRAŞIR!
İşte Yıldırım'ın açıklamasının ana hatları: "Aziz Yıldırım'ın ismini kullanarak emellerini hayata geçirenler şimdilerde yeni bir oyunu hayata geçirmenin peşindedirler ki; bu yeni oyunun adı da 58. maddedir. 58. madde değişmez ve değiştirilemez. Bunu isteyenler bunu hangi kişiler ve takımlar için istediklerini açıklamak zorundadır. Suçsuz olduklarına inananlar yasayı değiştirmek için bu kadar uğraşmaz."

HAYRETLE İZLİYORUM
"Yine hayret ve ibretle izlediğim üzere TFF Yönetim Kurulu, nedeni kendinden menkul ani kararlarla yetkilerini devretmeye kalkmakta ve "Biz yapmadık ki onlar yaptı" gibi ufak hesaplarla ellerimizle kurduğumuz bu kurumun saygınlığına gölge düşürmektedir. İddialara adı karışan her kulüp ve yetkilisi yargılanacaktır... Bu nedenle; kendilerinin, hiç kimsenin ve hiçbir kulübün avukatlığına soyunmalarına gerek yoktur."

DÜŞÜRÜN BİTSİN!
"F.Bahçe suçlu bulunursa küme düşecektir ve bu kimse tarafından yapılmazsa bizler eliyle hayata geçirilecektir. Yapılması gereken; "19 maçta şike kesin" olarak açıklayanların ve "son 5 maçın sonucunu bildiğini" savunma hakkı kullanılmadan kesin bir dille iddia edenlerin, Fenerbahçe'yi 26 Ocak tarihine kadar küme düşürmelerinin gerekliliğidir. Bunu yapmayanların konuşmaları yersizdir ve kendilerine yegane tavsiyem artık SUSMA HAKLARINI KULLANMALARIDIR."

ORDUSPOR BAŞKANINA GÖNDERME
Yıldırım açıklamasında 30.04.2011 tarihinde oynanan Diyarbakır- Ordu maçı öncesinde Orduspor Başkanı Nedim Türkmen'in şike faliyetinde bulunduğunun tespit edildiğini ancak somut delil edinilmediği gerekçesiyle koğuşturma yapılmadığını da açıkladı ve kendilerine çifte standart uygulandığını da söyledi.