Mobil oyun ve bilgisayar oyunu geliştirenlere maddi destek imkanı! 100 bin dolar para veriyorlar

Mobil uygulama ya da bilgisayar oyunuyla dünyaya açılmak isteyenlere Ticaret Bakanlığı’nın 3 ayrı desteği var. Bu programlar ile girişimcilere mobil uygulama ve oyun geliştirmeleri, yurt dışına pazarlamaları ve satmaları için destek sağlanıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2021 Güncelleme 23 Kasım 2021, 08:40
Mobil oyun ve bilgisayar oyunu geliştirenlere maddi destek imkanı! 100 bin dolar para veriyorlar

İÇİNDEKİLER

Türk oyun sektörü son dönemde dünyanın ilgi odağı oldu. Sektör, yatırımcıların gözdesi haline gelirken; bu alana ilgi duyan girişimcilere pek çok destek sağlanıyor.

Ticaret Bakanlığı'nın 3 ayrı desteği bulunuyor.

GELİŞTİRMEYE 100 BİN $
Bunlardan biri bilgisayar oyunumobil uygulama geliştirme desteği...

Bu program kapsamında, oyun veya uygulama geliştirmek isteyenlere, yazılım ve yetkin personel ihtiyacı için destek veriliyor. Alınacak ya da kiralanacak yazılımların masrafları ile en fazla 2 personelin ücretleri için destek sağlanıyor.

Yazılım masrafının yıllık yüzde 50'si 50 bin dolara, istihdam edilecek 2 personelin aylık brüt ücretleri de yüzde 50 oranında, personel başına yıllık 25 bin dolara kadar karşılanıyor.

Uluslararası tüketiciye yönelik yabancı dilde hazırlanacak uygulama/oyunlar destek kapsamında yer alıyor.

SATIŞ İÇİN 100 BİN $
Girişimcilere yurt dışına satış için de destek veriliyor.

Bilişim şirketleri tarafından mobil uygulamalar veya bilgisayar oyunlarının satışına yönelik oluşan ve uygulama/oyun platformlarınca tahsil edilen komisyon bedelleri uygulama/oyun başına yüzde 50 oranında ve en fazla 100 bin dolar tutarında karşılanıyor.

PAZARLAMAYA 200 BİN DOLAR
Bir başka program ile de bilişim şirketleri tarafından bilgisayar oyunları veya mobil uygulamaların yurt dışına pazarlanmasına yönelik yapılan harcamalar için destek sağlanıyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen yerelleştirme (lokalizasyon), DVD hazırlama, çoğaltma, barındırma (hosting) giderleri ile görsel, yazılı, işitsel medya, internet reklamları ile internet sitesi hazırlanmasına ilişkin pazara giriş giderleri, yüzde 50 oranında ve bilgisayar oyunu/ mobil uygulama başına 200 bin dolara kadar karşılanıyor.