Üreticiye mazot ve gübre desteği (Ekonomi haberleri)

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 ildeki yaklaşık 2.1 milyon çiftçiye yaklaşık 4.1 milyar liralık mazot ve gübre desteğinin ödeneceğini kaydetti. Pakdemirli, "TC kimlik numarasına göre ödemeler yapılacak" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2021 Güncelleme 26 Mart 2021, 11:58
Üreticiye mazot ve gübre desteği Ekonomi haberleri

İÇİNDEKİLER

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 ildeki yaklaşık 2.1 milyon çiftçiye yaklaşık 4.1 milyar liralık mazot ve gübre desteğinin ödeneceğini kaydetti. Pakdemirli, "TC kimlik numarasına göre ödemeler yapılacak" dedi.

BÜYÜKLÜK 6 TRİLYONU GEÇTİ
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin
Aydın, Türk bankacılık sisteminin bilanço büyüklüğünün 6 trilyon lirayı geçtiğini belirterek, "Toplam aktiflerin milli gelire oranı yüzde 121'e ulaştı" dedi. Aydın, en hızlı büyümelerden birisinin kredilerde yaşandığına dikkati çekti.

KURYE İSTİHDAMI DAHA DA ARTACAK
En çok istihdam artışı olan sektörlerden biri olan lojistik sektöründe bu dönemde kurye taşımacılığı ön plana çıktı. Ulak Yazılım Kurucusu Sami Toker, pandemi öncesinde 40 kurye varken, sayının 400'e çıktığını ve 2021 yılı sonuna kadar sayının 2 bin 500 olacağını belirtti.

GİRİŞİMCİYE 2 MİLYON TL
Ticaret hayatına 1993'te hipermarketler için çiğ köfte üreterek başlayan EM GROUP'un markası ÇİĞKÖFTEM, bu yıl Türkiye'de 50 kişiye ücretsiz bayilik verecek. Her şube başına toplam değeri 40 bin lirayı bulacak ekipman desteğinin yanı sıra tanıtım malzemeleri de göz önüne alındığında toplam bütçe 2 milyon lirayı bulacak. Projede kadın girişimcilere öncelik tanınacak.

DOKUNMATIK VİTES
2021 Tesla Model S ve Model X ile vites kolu tarih olacak. Vites ekrandan kontrol edilecek. Sürücüler geri vitese geçmek için ekranda aşağıya doğru kaydırma yapacak. Sürüş moduna geçmek için ise yukarı doğru kaydırma yapılması yeterli olacak. Yeni araçların direksiyon arkasında da vites için bir kol yok. Firma, silecek ve ışıklar için direksiyon üzerindeki dokunmatik butonları kullanıyor.

HER İNŞAATA OTOPARK ŞARTI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
'nca hazırlanan Otopark Yönetmeliği, yürürlüğe girdi. 80 metrekareden küçük her 3 daire için en az 1, 80 ile 120 metrekare arasındaki her 2 daire için en az 1, 120 ile 180 metrekare arasındaki her daire için en az 1 ve 180 metrekare üzeri her daire için 2 otopark yeri ayrılacak. Otoparklarda elektrikli araç park yeri düzenleme şartı da getirildi.