Hermes son tasarımı ile başa döndü: Fransız markası Hermes'in her tasarımı da farklı bir hikaye...

Fransız efsanesi olan Hermes'in adı Yunan mitolojisinden geliyor. Kurucusu ise Fransız bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Thierry Hermes... Fransa'nın ünlü bulvarı Les Grands Boulevards'ta eyer ve binicilik ile ilgili deri aksesuarlar tasarlamak için markayı kuruyor. Özel üretimleri ile ilgi topluyor. Yıllar içinde ürün yelpazesine bavul, çantalar ekleniyor. Hermes'in en büyük başarılarından biri Kelly Bag...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2021 Güncelleme 16 Mart 2021, 06:59
Hermes son tasarımı ile başa döndü: Fransız markası Hermes’in her tasarımı da farklı bir hikaye...

İÇİNDEKİLER

Fransız efsanesi olan Hermes'in adı Yunan mitolojisinden geliyor.

Kurucusu ise Fransız bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Thierry Hermes...

Fransa'nın ünlü bulvarı Les Grands Boulevards'ta eyer ve binicilik ile ilgili deri aksesuarlar tasarlamak için markayı kuruyor.

Özel üretimleri ile ilgi topluyor. Yıllar içinde ürün yelpazesine bavul, çantalar ekleniyor. Hermes'in en büyük başarılarından biri Kelly Bag...

Çanta, ilk kez 1892'de süvariler için tasarlanıyor. 1935'te daha küçük bir hacimde tasarlanarak kadın müşteri kitlesine göz kırpılıyor.

Ancak model asıl ününe, 1958'de Monaco Prensesi Grace Kelly'nin hamileliğini gizlemek için bu çantayı kalkan kullanmasıyla kavuşuyor. Ünlü Birkin modelinin de farklı hikayesi bulunuyor.

Hikaye, 1981'de Londra'ya uçan Jane Birkin'in çantasındaki eşyaların dökülmesiyle başlıyor.

Yanında olan Hermes'in CEO'su Jean Louis Dumas "Cepleri olan çanta almalısınız" deyince, Birkin "Neden Hermes Kelly'den büyük bavuldan küçük çanta üretmiyor?" yanıtı vererek çantanın temelini atıyor.