Tüketicinin zaferi: Sıfır araçtaki skandala Yargıtay ‘dur’ dedi

Sıfır araçtaki skandala Yargıtay, ‘Dur’ dedi. Radyatörü koruyacak parçanın olmaması gizli ayıp sayıldı. Tüketici, 11 sene sonra muradına erdi, aracının yenisiyle değiştirilmesine hak kazandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2020 Güncelleme 31 Ekim 2020, 06:54
Tüketicinin zaferi: Sıfır araçtaki skandala Yargıtay ‘dur’ dedi

İÇİNDEKİLER

Kredi çekerek 2009'da sıfır otomobil satın alan Ü.A.'nın aracı 12 bin kilometredeyken arızalandı. Arızanın sebebini araştıran Ü.A., sıfır aldığı aracın radyatörüne koruyucu parça takılmadığını öğrendi.



Ü.A., küçük bir taşın isabet etmesiyle radyatörün delindiğini, içindeki suyun boşalması ile de motorun ağır hasara uğradığını belirterek, yargıya başvurdu. Tüketici, 11 sene sonra muradına erdi, aracının yenisiyle değiştirilmesine hak kazandı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, araçta radyatörü koruyacak parçanın bulunmamasının gizli ayıp olduğunu hüküm altına aldı.



Oy çokluğu ile alınan kararda, "Her sürüşte mümkün olabilecek mıcır sıçramasından radyatörü koruyacak malzeme olmaksızın eksik parça ile satılan aracın ayıplı olduğunda duraksama olmamalıdır. Mahkemenin aracın misli ile değişimi talebinin kabulüne dair tesis edilen direnme kararı yerindedir" denildi.