Yüzbinlerce taşeron işçinin alacağı zam teklifi! En az yüzde 10'luk bir artış olacağı öngörülüyor

Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak olan zam görüşmeleri başlayacak. Görüşmelerin ana konusu maaş zammı olurken asgari ücretle ayarı ile yüzdelik dilim düzenlemesi de görüşmelerde yer alacak. Bu kapsamda çalışanların maaşlarına en az yüzde 10'luk bir artış olacağı öngörülüyor.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2020, 09:20 Güncelleme 13 Eylül 2020, 14:51
Yüzbinlerce taşeron işçinin alacağı zam teklifi! En az yüzde 10’luk bir artış olacağı öngörülüyor

İÇİNDEKİLER

Devlet birimlerinde çalışan ve 4/D statüsünde bulunan kadrolu kamu işçileri için yeni sürecin ilk adımları önümüzdeki dönemlerde atılacak. Ağustos ayının ilk yarısına geldiğimiz şu günlerde taşeron işçi TİS tarihlerinin de belli olması bekleniyor.

KADROYA GEÇEN 4/D 'Lİ İŞÇİLER İÇİN TİS NE ZAMAN?

Kadroya geçen işçiler için toplu sözleşme görüşmelerinin Ekim ayında yapılması bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİLERE 2020 TİS İLE ÇİFTE ZAM GELİR Mİ?

Taşeron işçilerin 2020 TİS görüşmelerinden ilk beklentileri maaş zam oranı. Bu noktada taşeron işçilere belli bir oranda zam yapılması bekleniyor. Bu zam oranları 6 aylık dönemler için belirlenecek. Türk İş Sendikası her 6 aylık dönem için ne kadar maaş zammı istediğini Çalışma Bakanlığı'na sunacak, Çalışma Bakanlığı'da ne kadar maaş zammı verebileceğini sendikaya iletecek. İki tarafın görüşmelerinden orta yol bulunması durumunda maaş zam oranı belli olacak. Burada konuşulan rakam ise yıllık yüzde 15 zam ancak bu oran net değil sadece gündemde yer alan değerlendirmelerde en sık kullanılan oran olarak göze çarpıyor.