Carrefoursa kurbanlık fiyatları 2020! Carrefour kurban satış fiyatları rakamları

Kurban Bayramı’nın ilk günü 31 Temmuz’da idrak edilecek. Müslüman vatandaşlar 2020 kurbanlık fiyatlarının açıklanmasının ardından market fiyatlarını merak ederek araştırmaya başladı. Carrefoursa kurbanlık fiyatları 2020 yılı için belli oldu ve satışa sunuldu. Peki Carrefour kurban satış fiyatları rakamları nedir? Çiftliklerden özel yerli besi hayvanları ücretsiz kurban kolisi ile kapıya getiren Carrefoursa kurban fiyatlarını kaç lira olarak açıkladı?

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2020, 17:21 Güncelleme 02 Temmuz 2020, 18:45
Carrefoursa kurbanlık fiyatları 2020! Carrefour kurban satış fiyatları rakamları

İÇİNDEKİLER

Carrefoursa kurbanlık fiyatları 2020 için satışa başladı. Kurban Bayramı'nın farklı günlerine özel teslimatlar sunan ve bunlara özel fiyatlar ekleyen ünlü marketler grubu Carrefoursa, bu yıl kaç liradan satışa sunuyor? Hem büyükbaş hem de küçükbaş kurban fiyatlarını sitesinde paylaşan Carrefoursa'dan kurbanlıklarınızı alabilirsiniz. Müslüman vatandaşları yerine getirmesi gereken kurban ibadeti ile ilgili merak edilenleri de haberimizde bulabilirsiniz.

2020 CARREFOURSA KURBANLIK FİYATLARI

2020 yılında Carrefour'da büyükbaş kurbanlık hisse paketi 1/7 1.690 lira oldu. En az 18 kilo kurbanlık kıvırcık koç fiyatı ise 1.540 lira olacak. Axcess ile ödemelerde anında 100 lira indirim yapılacak ve kurbanlık 4 gün içinde teslim edilecek.

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 takvimine göre 30 Temmuz'da Kurban Bayramı başlıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bazı illerimizde kurban pazar alanları kurulmaya başlandı. Kurban kesme ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatlarını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yurt içi kurban vekaletinin 975 lira, yurt dışı kurban vekaletinin 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN SATIŞLARI BAŞLADI MI?

Türkiye'nin birçok bölgesinde Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Her yıl yüzlerce vatandaşın, kurban kesmek amacıyla yoğun talep gösterdiği Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda, kurbanlık satışı yapmak isteyenler için başvurular başladı. 30 Haziran'a kadar kurban satışı yapacak besicilerin, gerekli belgelerle, Yenimahalle Zabıta Merkez Karakol Amirliği'ne başvuru yapması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl 324'ü büyük çadır, 45'i küçük çadır olarak toplamda 369 çadır ile hizmet veren Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Alanı'nda, bu yıl pandemi sebebiyle yüzde 50 kapasiteyle hizmet verilecek. En fazla 150 çadır kurulacak alanda, hummalı çalışmalar da başladı. Alanda bir yandan temizlik bir yandan da alan düzenlemesi yapılarak çadır yerleri belirleniyor. Aydın'da Kurban Bayramı öncesi koç ve boğaların yanı sıra develerin de kurbanlık satışları yapılmaya başlandı. Fiyatları büyüklüğüne göre 12 ile 20 bin lira arasında değişen kurbanlık develer, Türkiye'nin her şehrine gönderiliyor.

KURBAN İBADETİYLE YÜKÜMLÜ OLMAK İÇİN GEREKLİ NİSAP MİKTARI, GÜMÜŞÜN DEĞERİ ÜZERİNDEN BELİRLENEBİLİR Mİ?

Aşırı derecede değer kaybeden gümüşün günümüz şartlarında nisap konusunda ölçü olma niteliğini yitirdiği bir gerçektir. Nisap miktarında gümüş ölçü alındığı takdirde zekât alabilecek durumdaki kimseler, zekât yükümlüsü hâline geleceklerdir. Bu itibarla zekât ve kurban gibi ibadetlerin sorumluluğunu belirlerken altının ölçü alınması daha uygundur.
Bu itibarla kurban kesmeyi vacip kılan zenginliğin dinî ölçüsü, ister nâmi (artıcı) olsun isterse olmasın kişinin borçları ve temel ihtiyaçları dışında 80.18 gr. (20 miskal) altına ya da bunun değerinde para veya mala sahip olmasıdır. Hangi türden olursa olsun bu miktar mala sahip olmayan kişi kurban kesmek zorunda değildir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256).