Maske takmama cezası kaç para oldu? 2020 maske takmama ceza parası

Çin’de başlayan ve diğer ülkeleri de etkisi altına alan corona virüs ile mücadele eden ülkemizde önlemler alınmaya devam ediyor. Normalleşme takvimi 1 Haziran’dan itibaren uygulanmaya başlasa da sosyal mesafe ve maske takmaya çok önem veriliyor. Bu noktada bazı illere maske takma zorunluluğu getirildi. Peki maske takmama cezası kaç para oldu? 2020 maske takmama ceza parası ödemek istemeyenlerin bu kurala uyması gerekiyor. İşte maske takma zorunluluğu olan iller…

Giriş Tarihi 22 Haziran 2020, 15:17 Güncelleme 22 Haziran 2020, 15:21
Maske takmama cezası kaç para oldu? 2020 maske takmama ceza parası

İÇİNDEKİLER

Corona virüsün yayılma hızını büyük oranda yavaşlatan maske çok önem taşıyor. Ülkemizde de özellikle kalabalık şehirlerde maske takma zorunluluğu getirildi ve İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili genelge yayınlandı. Vatandaşlar maske takma cezasının ne kadar olduğunu merak ederek araştırmaya başladı. haberimizden detaylara ulaşabilirsiniz. Ayrıca maske kullanımıyla ilgili Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Covid-19 Koordinatörü Doç. Dr. Velat Şen'den önemli açıklamalar geldi. İşte merak edilenler…

MASKE TAKMAMA CEZASI KAÇ PARA?

22 Haziran Pazartesi günü itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek.

DENETİMLER YAPILIYOR!

Beşiktaş'ta maske denetimi yapan polis ekipleri, sokağa maskesiz çıkan vatandaşlara ceza yazdı.
Sabah saatlerinde yapılan denetimlerde koronavirüs önlemleri arasında zorunlu takılması gereken maske takmayan 7 kişiye 900'er TL ceza yazıldı. Ceza yazılanlardan bazıları maske takmayı unuttuklarını söyledi. Polis ekipleri, maskeleri kurallara göre takmayanları da uyardı. Denetimlerin şehrin farklı noktalarında gün boyu devam edeceği öğrenildi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER

Bugün itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca idari para cezası kesilecek.
Maskenin, 51 ilde hayatın tüm alanlarında, 30 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.
Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis'te maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

"HİÇBİRİMİZİN MASKELERİ EVİMİZDE VEYA İŞ YERİNDE ORTALIKTA BIRAKMAMASI GEREKİYOR"

Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Covid-19 Koordinatörü Doç. Dr. Velat Şen maske kullanımı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Velat Şen: "Hiçbirimizin maskeleri evimizde veya iş yerinde ortalıkta bırakmaması gerekiyor. Sokak ortasında maskeleri görüyorum bunlar çok yanlış. Bunlar hepsi birer bulaş kaynağı oluyor. Maskeleri tekrar tekrar kullanmak kesinlikle yanlış bir durum. Şu anda çok sayıda nano-teknoloji üretilen maskeler görüyoruz. Tabi bunların ne kadar koruyucu olduğuyla ilgili aslında bilimsel bir çalışma yok. Ancak biz bu maskelerin de çok uzun süre takılmasını kesinlikle önermiyoruz.

Günlerce takılması, gün boyunca takılması kesinlikle yanlış. Yemek yediğimiz sırada, veyahut bir şekilde öksürdüğümüz, hapşırdığımız sırada, sıcak ortamlarda ve terlediğimiz durumlarda mutlaka maskeler ıslanıyor. Üzerlerinde virüs partikülleri, mikroorganizmalar birikiyor ve bunlarda hem bizim sağlığımız için hem de çevremizdekilerin sağlığı için bir risk oluşturuyor. Bu nedenle dışarı da kalma süremize göre yanımızda yedek maskeleri bulundurmamız gerekir. Baktığımız zaman aslında ülkemizde maske sorunu yok, maskeyi kullanmayla ilgili ciddi sıkıntılarımız var"