Emeklinin Temmuz zammı heyecanı! Zamla birlikte hangi emekli ne kadar maaş alacak? O oranda...

Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranlarını merak ediyor. Yılın ikinci yarısında alacağı maaşı öğrenmek isteyenler bu kapsamda "Zamla birlikte SSK ve Bağ-Kur güncel emekli maaşları ne kadar olacak?" sorusuna yanıt arıyor. Bu yıl pek çok kazanım elde eden emekliler için Temmuz zam ayı olacak. 9 milyonu aşkın SSK ve Bağ- Kur emeklisi, Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2020, 00:21 Güncelleme 07 Haziran 2020, 00:48
Emeklinin Temmuz zammı heyecanı! Zamla birlikte hangi emekli ne kadar maaş alacak? O oranda...

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayı zammını merakla bekleyen emekliler maaşlarına ne kadar zam yapılacağını öğrenmek istiyor. Bu konuda en çok araştırılan soru ise "SSK ve Bağ-Kur güncel emekli maaşları ne kadar olacak?" sorusu oluyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı 5 aylık enflasyona göre yüzde 4.57 olurken, maaşlarda 275 liraya varan artış göründü. Haziran enflasyonuna göre oran artacak ya da azalacak. TAKVİM olarak emekli maaş zammıyla ilgili son detayları haberimizde derledik.

SSK VE BAĞ-KUR GÜNCEL EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Bu yıl pek çok kazanım elde eden emekliler için Temmuz zam ayı olacak. 9 milyonu aşkın SSK ve Bağ- Kur emeklisi, Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak.

Yani ilk 6 aylık enflasyon ne çıkarsa, maaşlara o oranda zam yapılacak. Bu nedenle veriler merakla beklenirken, ipuçları da geliyor.

EN ÇOK 6 BİN 304 TL

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 4.57 olarak gerçekleşti. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı 5 aylık enflasyona göre yüzde 4.57 çıktı.

Haziran enflasyonuna göre zam oranı artacak ya da azalacak. Kesin oran 3 Temmuz'da belli olacak. TAKVİM, yüzde 4.57'lik artışa göre yeni maaşları hesapladı.

Bu doğrultuda SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin gelirinde 275,51 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 28 lira 72 kuruştan 6 bin 304 lira 23 kuruşa çıkacak.

TAKVİM MAAŞLARI HESAPLADI

TAKVİM, yüzde 4.57'lik artışa göre yeni maaşları hesapladı. Tabloya bakan emekliler, yeni maaşları konusunda fikir sahibi olacak.