Atıl tarım arazileri üretime açılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hazine'ye ait atıl tarım arazilerini, örnek ekilişler için çiftçilerin kullanımına açacaklarını belirterek, "Böylece tarım arazilerimizden en etkin bir şekilde çiftçilerimizin yararlanmasını sağlayacağız. Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon 700 bin metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerimizin ekilmesi sağlanacak" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2020 Güncelleme 11 Nisan 2020, 07:13
Atıl tarım arazileri üretime açılıyor

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak çalışmasıyla Hazine'ye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hazine'ye ait atıl tarım arazilerini, örnek ekilişler için çiftçilerin kullanımına açacaklarını belirterek, "Böylece tarım arazilerimizden en etkin bir şekilde çiftçilerimizin yararlanmasını sağlayacağız. Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon 700 bin metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerimizin ekilmesi sağlanacak" dedi.