KOBİ’lere tam destek

2019’da KOBİ destekleri sürecek. Verimliliği artıran, yenilikçi, hızlı büyüyen ve büyüme potansiyeli olan KOBİ’leri destekleyecek program tasarlanacak. Teknolojik ürün, ticarileştirme, yerlileştirme faaliyetleri desteklenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2018 Güncelleme 01 Kasım 2018, 02:08
KOBİ’lere tam destek

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı 2019 Programı'nda girişimciliğin geliştirilmesi ve KOBİ'lerin rekabet güçlerinin artırılarak büyümeye katkısının yükseltilmesi için uygulanacak tedbirler belirlendi. Programa göre; girişimcilik ekosisteminde yer alan tüm aktörlerin kapasitesi ve hizmet kalitesi artırılacak, iş ortamı geliştirilecek ve öncelikle küresel pazarlara hitap edebilen, hızlı büyüyen veya büyüme potansiyeline sahip girişimciler ile ürün, hizmet, pazarlama ve iş modeli açılarından yenilikçi KOBİ'ler desteklenecek. İşte 2019'da KOBİ'ler için uygulanacak politikalardan bazıları:
İŞTE PROGRAM
● Yenilikçi girişimciliği desteklemek amacıyla iş geliştirme, kuluçka ve hızlandırıcı gibi merkezlerin sayısı ve etkinliği artırılacak.
KOBİ desteklerinde verimliliği artıran, yenilikçi, hızlı büyüyen ve hızlı büyüme potansiyeline sahip olanlara öncelik verilecek. Verimliliği artıran, büyüyen ve büyüme potansiyeline sahip yenilikçi ve teknoloji tabanlı KOBİ'leri destekleyecek özel bir program tasarlanarak yürürlüğe konulacak.
KOBİ'lerin teknolojik ürün, ticarileştirme, yerlileştirme, dijitalleşme yatırımları ve işbirliği faaliyetleri desteklenecek. Bu kapsamda Stratejik Ürün Destek Programı, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı, KOBİ Gelişim Destek Programı ve İşbirliği Destek Programı uygulanacak.
● Yüksek teknoloji ürünlerinin üretileceği, büyük ölçekli yerli ve yabancı yatırımların yer alacağı, etkin yönetim modeline sahip endüstri bölgeleri kurulacak.
● Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) etki değerlendirilmesi yapılacak, yenilikçi uygulamalar geliştirilecek.
● Esnaf ve sanatkarlara yönelik yeni destekleme modelleri geliştirilmeye devam edilecek ve mevcut programların etkinliği artırılacak.
● Kooperatifçilik sektörünün ihtiyaçları ve güncel gelişmeler çerçevesinde mevzuatta gerekli değişiklikler yapılacak.
● Teknoloji tabanlı erken aşama girişimlere yatırım yapacak fonlar teşvik edilerek ülkemizin girişim sermayesi ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlanacak.