Dünya mutfakları denince ilk akla gelenlerden olan Türk mutfağı, son yıllarda gastronomi atağına kalktı. Sayıları gün geçtikçe artan yemek kursları ile her kesimden insanın mutfağa ilgisi arttı. Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından seçmelerin de öğretildiği, aşçılığın inceliklerinin paylaşıldığı kurslar dolup taşarken, sektörde maaşlar da dolgunlaştı. Gastronomi sektörünün gelişmesi ile restoran ve turizm işletmelerinde alaylı şeflerin yanına okullu şefler de eklendi. Okullu şefler ile aşçılığın hem prestiji hem getirisi yükseldi. Mutfaklarda eğitim seviyesinin yükselmesi, ücretleri CEO'ların düzeyine çekti. Geleceğin şef adayları, ortalama 5 pozisyon yükselince, aylık
30 bin liraya varan maaşlara ulaşabiliyor. Türkiye'de markalaşmış otel ve yiyecek işletmelerinde, kariyer yolculuğu stajla başlıyor. Eğitimini tamamlamış şef adayları, ünlü otel ve restoranlarda
3 bin liradan staja başlayabiliyor. Adaylar yeteneği, el lezzeti ve çalışma performansına göre adım adım maaşını
30 bin liraya kadar çıkarabiliyor. Ünlü şeflerin maaşları ise
50 bin lirayı buluyor.
ÜNLÜLER MUT FAKTA
Pek çok ünlü ismin de mutfağa ilgisi var. Kimi yetiştirdiği organik ürünler ile yemek pişiriyor, kimi restoranlara tatlı hazırlıyor.
Manken ve sunucu
Tülin Şahin'in, Tuliss ismini verdiği tatlısı
Çırağan Sarayı'nda konuklara
sunuluyor. Modayla lezzeti
birleştiren tatlı, yenilebilir bir
kurabiye evin içinde yer alıyor.
120 kalori olan tatlı; bitter çikolata
ve yaban mersiniyle süsleniyor.
Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'ın
eşi
Selin Gökbakar da
mutfağa meraklı isimler arasında.
Mutfaktaki maharetleriyle bilinen
Gökbakar, sık sık yaptığı yemeklerin
fotoğraflarını sosyal medyadan
paylaşıyor. Oyuncu
Ceyda Düvenci de mutfak eğitimi alan
isimlerden.
Neslihan Alkoçlar, Pınar Altuğ ve
Elif Gönlüm de
mutfaktaki becerileri ile dikkat
çeken isimler arasında bulunuyor.