5 yıldızlı yılbaşı 7 bin lira

3 günlük yılbaşı tatiliyle otellerde doluluk yüzde 95’e ulaştı. 5 yıldızlı eğlence 750 liradan başlarken, Tarkan ile 2018’e girmek isteyenler kişi başı 7 bin lira ödeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2017 Güncelleme 20 Aralık 2017, 02:04
5 yıldızlı yılbaşı 7 bin lira

İÇİNDEKİLER

Yılbaşı tatilinin hafta sonuyla birleşerek 3 gün olması, tatilcileri harekete geçirdi. Türkiye'nin pek çok bölgesindeki otellerin rezervasyonları şimdiden yüzde 90'a ulaştı. Kayak ve kış turizmi merkezlerindeki rezervasyon doluluğu ise yüzde 95'i buldu. Otel fiyatları ise sunulan hizmete göre çeşitlilik gösteriyor. Sanatçılarla yeni yıla görmek isteyenlerin kesenin ağzını açması gerekiyor. Öyle ki; 5 yıldızlı bir otelde yeni yıla girmenin maliyeti 750 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor. 7 bin liralık fiyat, megastar Tarkan'ın sahne alacağı Kıbrıs'taki otelde görüldü. Otel, yılbaşını içine alan tarih için 3 günden az rezervasyon kabul etmediğini açıkladı. Yılbaşı gecesi vereceği konser için Tarkan'ın ise 1 milyon 300 bin lira alacağı öğrenildi. Öte yandan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, mükemmel bir sezon başlangıcı yaptıklarını söyleyerek, "Eksiksiz bir şekilde bu kışı komple dolu olarak geçireceğiz. Özellikle yılbaşı ve sömestr tatilini yüzde 100 dolulukla geçireceğiz" diye konuştu.



Yeni yıl öncesinde perakende ve turizm sektörü hareketlendi. Perakendeciler, Aralık'ta yaklaşık 2 milyar liralık bir alışveriş cirosu bekliyor. Mağazalar satış cirolarının yüzde 80 artacağı görüşünde. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, "Yeni yılın arifesinde yapılan hediyelik alışverişi ve kampanyalar, perakende sektörünün Aralık cirosuna asgari yüzde 20 oranında katkı yapıyor. Bazı ürün kategorilerinde oran yüzde 70-80'lere kadar çıkabiliyor. Yaklaşık 2 milyar liralık bir ekonomi oluşacağını söyleyebiliriz" dedi.



Yılbaşının hafta sonuna denk gelmesi ve pazartesi ile birlikte 3 güne çıkmasıyla özellikle kayak merkezlerine talep arttı. Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Erciyes ve Palandöken gibi bölgelerde doluluk yüzde 95'i buldu.



Özlem KAMER TERCANLI