Promosyon artacak

Bankaya taahhüt verip taban tutardan promosyon alan emeklinin cayma hakkı var. Emekli, promosyonda kalan sürenin tutarını iade edip, yüksek teklif veren bankaya geçiş yapabilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 01:53
Promosyon artacak

İÇİNDEKİLER

Bankaların rekabeti promosyonda artış rüzgarını başlatırken, taahhüt verip ödemesini almış olanlar da fırsatları kaçırmayacak. Cayma hakkı sayesinde emekliler, aldığı promosyonun kalan süresinin tutarını iade ederek yüksek teklif veren bankaya geçebilecek.

NASIL YARARLANILACAK?
Emekliler için promosyon dönemini başlatan Çalışma Bakanlığı, protokole eklediği cayma hakkı ile, emeklilerin yüksek teklif fırsatını değerlendirmesinin de yolunu açtı. Bankaya "Maaşımı 3 yıl sizden alacağım" taahhüdü vererek promosyonu alan emekliler, bu hak sayesinde daha cazip teklifler ortaya çıktığında bunlardan yararlanabilecek. Emeklinin yapması gereken tek şey, taahhüt verdiği bankaya promosyon iadesi yapmak olacak. Örneğin; emekli A bankasından 3 yıllık dönem için 375 lira ödeme aldı. 3 gün sonra B bankası 450 lira teklif etti. Emekli, A bankasına 375 lirayı iade ederek, B bankasına maaşını taşıyabilecek. Eğer bu emeklinin A bankasından 375 liralık promosyonu almasının üzerinden 1 yıl geçmişse, bu durumda emeklinin iade etmesi gereken tutar 2 yıllık süreye denk gelen tutar olacak. Emekli, A bankasına 2 yıllık sürenin tutarı olan 250 lirayı iade edecek. Promosyonda taban tutarlar maaşı bin liranın altında olan emekliler için 300, maaşı bin ile 2 bin lira arasında olanlar için 375, maaşı 2 bin liranın üzerinde olanlar için 450 lira olarak belirlenmişti. Özel bankaların bazılarının daha yüksek teklif için hazırlandığı ifade ediliyordu. Promosyonu ilk yükselten, Fibabanka oldu. Fibabanka, promosyonu maaşa göre 330, 415 ve 500 lira seviyesine çıkardı. Ancak artışın bununla sınırlı kalmayacağı, başka bankaların da yüksek teklif hazırlığında olduğu belirtiliyor. Emekliler promosyon başvurusunu yapmak için ya tüm teklifleri bekleyecek ya da ödemesini alıp daha cazip ödeme ortaya çıktığında cayma hakkını kullanacak.