Gıdada uçuruma Bakan el koydu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarla ile raf arasındaki fiyat farkı konusunda sektöre ikazlarının olduğunu belirterek, “Ette de sütte de diğer ürünlerde de bu mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2016 Güncelleme 07 Nisan 2016, 01:24
Gıdada uçuruma Bakan el koydu

İÇİNDEKİLER

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gıda fiyatlarıyla ilgili sorular üzerine, bu konuda Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çekti. Çelik, şöyle devam etti: "Biz önceden beri şunu söylüyoruz; tarla fiyatı ile raf fiyatı arasındaki farkın izah edilebilir olması gerekiyor. Serbest piyasa evet ama tarla ile raf arasındaki fiyat farkını nasıl izah edeceksiniz? Bu anlamda ikazlarımız oluyor.

VATANDAŞIN HUKUKU
Ette de, sütte de, diğer ürünlerde de bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kesinlikle serbest piyasaya karşı ve serbest piyasa ilkelerinin dikkate almayan bir yaklaşım değil, aksine serbest piyasada 78 milyonun hukukunu korumaya yönelik anlayışın gereği olarak sürecek." Bir gazetecinin "Bir takım yasa çalışmalarınız olduğunu biliyoruz. Bu yasa çalışmaları Meclis'e ne zaman sevk edilecek?" sorusu üzerine ise Bakan Çelik, şu cevabı verdi: "Şimdi sevk edilmeye başlıyor. Bazı yasa tasarılarını düzenledik."