Rahmi Koç ekonomiye 7 verdi

Türkiye ekonomisinin son 7-8 yıldır yükseklere tırmanacak hamleler yapmadığını ileri süren Rahmi Koç, not olarak da 10 üzerinden 7 verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2016 Güncelleme 19 Şubat 2016, 00:00
Rahmi Koç ekonomiye 7 verdi

İÇİNDEKİLER

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, son 10 yılda yatırımların çoğunun taşa, toprağa ve çimentoya yapıldığını, Türkiye'ye ihracat getirecek, rekabeti kuvvetlendirecek, 'greenfield' denilen yeni yatırımlar, yeni fabrikalar, yeni işler açılmadığını söyledi. Türkiye'nin son 7-8 yıldır uluslararası rekabette ancak yerini muhafaza edebildiğini, yükseklere tırmanacak hamleleri yapamadığını belirten Rahmi Koç, Türkiye ekonomisinin karnesini çıkarırken, 10 üzerinden 7 verdi. Türkiye'nin imkanlarını 'bitmez, tükenmez' şeklinde yorumlayan Koç, ülkeye hamle yaptıracak 3 noktayı 'yurt dışında yatırım yapmak, ihracatı kuvvetlendirmek ve rekabet gücümüzü artırmak' olarak sıraladı. Rahmi Koç, Türkiye'de sanayileşmenin 'gecikmeli' başladığını, istikrarsızlık yüzünden hızının 'inişli çıkışlı' olduğunu söyledi.

BULAŞIKÇILAR BAŞ TACI
Rahmi Koç, "Ev yemeklerine bayılırım. Oysa şimdi Michelin'in kapısından geçen yahut Michelin şeflerinin yanında bulaşıkçılık yapanlar bile bizim memlekette el üstünde tutuluyor. Orijinal yapıyoruz diye ne olduğu belirsiz kuş yemi gibi yemekler çıkarıyorlar. Dünyanın da ücretini ödüyorsunuz. Bunu hiç sevmiyorum" dedi.